Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Moonwalkers:Τα παπούτσια που υπόσχονται το πιο γρήγορο περπάτημα στον κόσμο

Πώς λειτουργεί η πρωτότυπη εφεύρεση

Μια νεοσύστατη εταιρεία ρομποτικής μηχανικής με έδρα το Πίτσμπουργκ παρουσίασε πρόσφατα τα Moonwalkers, ένα ζευγάρι παπούτσια που λειτουργούν με μπαταρία και ισχυρίζεται ότι μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα περπατήματος έως και 250%.

Με την πρώτη ματιά, τα Moonwalkers μοιάζουν με ένα ζευγάρι φουτουριστικά πατίνια, αλλά στην πραγματικότητα κρύβουν πολλά περισσότερα. Στην πραγματικότητα φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο που θα περπατούσατε με κανονικά παπούτσια ή αθλητικά παπούτσια, αφήνοντας τους μηχανοκίνητους τροχούς να σας δώσουν ένα ελατήριο στο βήμα σας.

Τροφοδοτούμενο από έναν υπερσύγχρονο κινητήρα συνεχούς ρεύματος χωρίς ψήκτρες, αυτό το έξυπνο κατασκεύασμα είναι στην πραγματικότητα μια πλατφόρμα που μπορεί να συνδεθεί σε μια μεγάλη ποικιλία υποδημάτων για να αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα του περπατήματός σας έως και 11 χλμ την ώρα.

Η αίσθηση του περπατήματος με τα ταχύτερα παπούτσια του κόσμου έχει συγκριθεί με εκείνη του περπατήματος σε έναν «κινούμενο διάδρομο» σε ένα αεροδρόμιο.

Σχεδιασμένα από την Shift Robotics, ένα παρακλάδι του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, τα Moonwalkers αποτελούνται από έναν κινητήρα 300W χωρίς ψήκτρες σε κάθε παπούτσι βάρους 1,9 κιλών που κινεί οκτώ τροχούς πολυουρεθάνης. 

Υπάρχει επίσης ένα κιβώτιο ταχυτήτων με τεχνητή νοημοσύνη που αυξάνει ή μειώνει την ταχύτητα ανάλογα με τα δεδομένα σχετικά με το περπάτημα του χρήστη που συλλέγονται από μια σειρά αισθητήρων. Τα παπούτσια είναι επίσης σε θέση να ανιχνεύουν την κίνηση σε κατηφόρα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Τα Moonwalkers είναι παπούτσια και όχι πατίνια

«Τα Moonwalkers δεν είναι πατίνια. Είναι παπούτσια. Τα ταχύτερα παπούτσια στον κόσμο στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Xunjie Zang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Shift Robotics.

Αλλά λειτουργούν τα ταχύτερα παπούτσια του κόσμου σε ανώμαλο έδαφος ή σε πράγματα όπως σκάλες; Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να τα μετρήσεις με πατίνια. Λοιπόν, προφανώς οι σχεδιαστές το έλαβαν αυτό υπόψη τους και εφάρμοσαν μια απλή χειρονομία που επιτρέπει στον χρήστη να κλειδώνει τους τροχούς, ώστε να μπορεί να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει σκάλες όπως θα έκανε με κανονικά παπούτσια.

Τα Moonwalkers παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο μιας καμπάνιας Kickstarer που έχει ήδη φτάσει σχεδόν στο διπλάσιο του στόχου crowdfunding των 90.000 δολαρίων. 

Η πρώτη παρτίδα αναμένεται να αποσταλεί τον Μάρτιο του 2023, σε τιμή λιανικής 1.399 δολάρια. Αυτό δεν είναι φθηνό, αλλά από την άλλη, αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι παπούτσια, αλλά το ταχύτερο ζευγάρι παπούτσια στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.