Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Πειθαρχική δίωξη σε Μαρινάκη και Βρέντζο για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι

Κατηγορούνται ότι «ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις»

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζου, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: 

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων:

- Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, 

- Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, 

διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Υπενθυμίζεται ότι το δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αμέσως μετά το δραματικό φινάλε στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το οποίο έληξε ισόπαλο με πέναλτι των πράσινων στο 90 +13.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία» τόνισε ο Γ. Βρέντζος  τη μέρα που κυκλοφόρησε το Documento με τη λίστα των υποκλοπών και στον απόηχο της αποκάλυψης ότι παρακολουθούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη με Predator μέσω του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προχωρήσει σε δήλωση αργά το ίδιο βράδυ αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί πολιτικά, και κάνοντας λόγο για «στημένο διαιτητή» και «στημένη ομοσπονδία» που «πάνε από το κακό στο χειρότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.