Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Το φαινόμενο ΛΕΞ που «γκρεμίζει» στάδια

Ο αντάρτης ράπερ που γεμίζει συναυλιακούς χώρους με πλήθος νέων

Μπορεί οι εταιρίες ή ακόμη και τα ραδιόφωνα να «σνομπάρουν» τα τραγούδια του Λεξ, ο γνωστός ράπερ όμως το ανταποδίδει κάνοντας τους συναυλιακούς χώρους να ασφυκτιούν από κόσμο.

Δεν είναι μια και δυο οι φορές που ο γνωστός , για κάποιους απ ότι φαίνεται, ραπερ που γέμισε συναυλιακούς χώρους με πλήθος νέων. 

«Αυτό που κάνω δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή τέχνη»

Μπορεί να μη δίνει ι συνεντεύξεις, να μη συμμετέχει σε διαφημίσεις αλλά… καταφέρνει να γεμίζει στάδια. 

Ο ίδιος αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του με τον Παύλο Παυλίδη:  

«Αυτό που κάνω δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή τέχνη», καθώς όπως τονίζει είναι απλώς ένας ράπερ και πως δεν υπήρξε ποτέ «ποιητής της νέας γενιάς», όπως πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει.

Υπάρχουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών προσπαθούν να εξηγήσουν την επίδραση που έχει ο ράπερ σε ανθρώπους από άλλες μουσικές σκηνές ή αντικείμενα, άλλης ηλικίας και με διαφορετικές καταβολές.

«Αυθεντικός αντάρτης, μάγκας κι ευαίσθητος»

Η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος και συγγραφέας, κάνει λόγο για έναν «αυθεντικό αντάρτη, μάγκα κι ευαίσθητο». 

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:  

«Όσα γνωρίζουμε γι’ αυτόν δεν τα γνωρίζουμε μέσα από δηλώσεις του παρά μόνο απ’ όσα λένε οι στίχοι του».

Ο Σπύρος Γερούσης, σκηνοθέτης, που συνεργάστηκε με τον ΛΕΞ το 2015 στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κάθε Μέρα», σημειώνει: 

«Η μουσική του ΛΕΞ έχει απήχηση σε ηλικιακές ομάδες από την πρώιμη εφηβεία μέχρι τα χρόνια πριν από τη σύνταξη, σε ανθρώπους με καταβολές από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, από πρόσφυγες μέχρι και σεκιουριτάδες, από ντελιβεράδες μέχρι και γιάπηδες. Ο ρεαλισμός των ιστοριών που παρουσιάζει σε συνδυασμό με τις αναφορές από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό, τον κόσμο των videogames και την ποπ κουλτούρα, καναλιζάρεται σε πολύ δυνατά punchlines, κάνει τους ακροατές του -ανεξαρτήτως φύλου και κοινωνικών καταβολών- να νιώθουν ότι ταυτίζεται μαζί τους και παράλληλα να ταυτίζονται και οι ίδιοι μαζί του».

«ΛΕΞ... όρμα»

Μετά την επίσης τεράστια συναυλία που είχε δώσει στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ο ΛΕΞ καταφέρνει να σπάσει πάλι τα ρεκόρ στη χιπ χοπ σκηνή, μαζεύοντας 30.000 θεατές στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Ο «σαλονικιός» με το stage στο κέντρο του σταδίου και χιλιάδες θεατές, νεαρών κυρίως ηλικιών, να τον περιβάλλουν, δίνει νέο νόημα στην ελληνική χιπ χοπ μουσική και τις συναυλίες της.

Το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2022 ο ΛΕΞ έδωσε μία συναυλία στη Νέα Σμύρνη, η οποία έγινε αφορμή για να μιλούν όλοι για τον «άγνωστο» ράπερ.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο 38χρονος «γκρέμισε» το Καυτανζόγλειο, στη Θεσσαλονίκη και έγραψε ιστορία.

Χωρίς καμία διαφήμιση και promotion στα Μέσα, συγκέντρωσε 27.000 άτομα -κάποιοι μιλούν ακόμα και για 30.000- και διοργάνωσε μία συναυλία που ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι ουρές έξω από το στάδιο ήταν τεράστιες από νωρίς, με τον κόσμο να ανυπομονεί να τον δει από κοντά. Όταν ανέβηκε στη σκηνή χιλιάδες πυρσοί άναψαν και το στάδιο σείστηκε στο σύνθημα «ΛΕΞ όρμα τους».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.