Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Φήμες στο Twitter για πραξικόπημα στην Κίνα που όμως δεν επιβεβαιώνονται

Στα κοινωνικά δίκτυα διαδίδονται συνεχώς φήμες ότι έγινε πραξικόπημα στην Κίνα

Φήμες για πραξικόπημα κατά του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής απτές αποδείξεις για πραξικόπημα ή οποιαδήποτε αναταραχή στην Κίνα.

Το διαδίκτυο σφύζει από αναφορές που λένε ότι «κάτι συμβαίνει» στην Κίνα, με τις εικασίες του κόσμου να κυμαίνονται από ένα πολιτικό ή στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του προέδρου Σι Τζινπίνγκ μέχρι πιθανή στρατιωτική δραστηριότητα στη Δυτική Κίνα.

Τα στοιχεία που παρατίθενται για τις εικασίες αυτές περιλαμβάνουν αναφορές για ακυρώσεις επιβατικών πτήσεων σε τμήματα της Κίνας για τον Σι Τζινιπίνγκ, που δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για αρκετό καιρό, καθώς και πλάνα που φέρονται να δείχνουν στρατιωτικά οχήματα να κινούνται προς την πρωτεύουσα Πεκίνο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ούτε επίσημο σχόλιο για τις εικασίες αυτές ούτε επιβεβαιωμένη αναφορά για στρατιωτική κίνηση προς την πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.