Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Έφγε απο τη ζωή η Βασίλισσα Ελισάβετ - «Έπεσε η γέφυρα του Λονδίνου» ■ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες πολίτες έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ βύθισε στο πένθος τη Βρετανία, η οποία βρίσκεται σε 10ήμερο πένθος. Από χθες το βράδυ, χιλιάδες Λονδρέζοι συρρέουν έξω από το Μπάκιγχαμ για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης συγκεντρωμένοι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο. 

Άλλοι με ένα λουλούδι, με ένα αρκουδάκι στα χέρια και άλλοι με δάκρυα στα μάτια θέλουν με τον τρόπο τους να τιμήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ, που «έφυγε» στα 96 της χρόνια.

Δείτε εικόνα από τα ανάκτορα:

«Μεγαλώσαμε μ’ αυτήν να είναι πάντα εκεί», είπε η σύμβουλος Μάργκαρετ Πάρις, με δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό της. Η Πάρις έκανε μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων για να βρεθεί στα Ανάκτορα, αφού άκουσε νωρίτερα ότι η βασίλισσα δεν ήταν καλά.

Το κλίμα στην πλατεία μπροστά από το Μπάκιγχαμ ήταν πολύ διαφορετικό πριν από τρεις μήνες, όταν η βασίλισσα εμφανίστηκε στο μπαλκόνι για να χαιρετίσει το τεράστιο πλήθος που απολάμβανε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. 

Σήμερα, η αγωνία μετατράπηκε σε σοκ όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός της. Λονδρέζοι και τουρίστες στριμώχνονταν στην πύλη για να διαβάσουν την επίσημη ανακοίνωση.

«Αισθανόμουν ότι εδώ γράφεται ιστορία και έσπευσα στο παλάτι. Πολύ ξεχωριστή στιγμή για τις διακοπές μου», είπε ο Ναμπίλ Ντοκράτ, ένας τουρίστας ατπό τη Νότια Αφρική.

Την αίσθηση ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή είχαν και οι κάτοικοι του Εδιμβούργου, στη Σκωτία. 

«Είναι μια από αυτές τις ημέρες που όλοι θα ρωτάνε, πού ήσουν εσύ; Όπως, πού ήσουν όταν δολοφονήθηκε ο Κένεντι; Πού ήσουν την 11η Σεπτεμβρίου;» εξήγησε η Λόρα ΜακΓκι, μια 37χρονη δικηγόρος. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι εκτιμούν, είτε είναι φιλοβασιλικοί είτε όχι, ότι εκείνη υπηρέτησε εκπληκτικά και επί πολλά χρόνια τη χώρα», πρόσθεσε.

Στο Μπάκιγχαμ, ο 22χρονος φοιτητής Άνταμ Γουίλκινσον-Χιλ έφτασε με μια αγκαλιά λευκά κρινάκια, εκ μέρους μιας ομάδας φίλων του που δεν μπορούσαν να βρεθούν στην πρωτεύουσα. 

«Είναι τεράστιο σοκ για το έθνος», είπε.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο 

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο έως την κηδεία στις 18 Σεπτεμβρίου.

Εθνικό πένθος 12 ημερών στη Μεγάλη Βρετανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.