Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Η Κίνα δημιουργεί τεχνητές βροχοπτώσεις

Πλήττεται όλο το βόρειο ημισφαίριο από σοβαρή ξηρασία

Αεροπλάνα πετούν πάνω από τον κινεζικό ουρανό για να φέρουν περισσότερες βροχοπτώσεις στον κρίσιμο ποταμό Γιανγκ-Τσε, ο οποίος έχει στεγνώσει εν μέρει, καθώς περιοχές της χώρας πέφτουν σε ξηρασία και αντιμετωπίζουν το χειρότερο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

Σε αρκετές περιοχές γύρω από τον ποταμό έχουν ξεκινήσει προγράμματα τροποποίησης του καιρού, αλλά, λόγω της πολύ λεπτής στρώσης νεφών, οι επιχειρήσεις τροποποίησης σε ορισμένα μέρη της λεκάνης του ποταμού που πλήττονται από την ξηρασία βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Το υπουργείο Υδάτινων Πόρων ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ότι η ξηρασία σε όλη τη λεκάνη του ποταμού Γιανγκ-Τσε «επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια του πόσιμου νερού του αγροτικού πληθυσμού και των ζώων, καθώς και την ανάπτυξη των καλλιεργειών».

4,2 εκατ. άνθρωποι στη Χουμπέι έχουν πληγεί από σοβαρή ξηρασία

Την Τετάρτη, η επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας έγινε η τελευταία που ανακοίνωσε ότι θα δημιουργούσε σύννεφα, ψεκάζοντας με ιωδιούχο άργυρο για να προκαλέσει βροχοπτώσεις.

Τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Χουμπέι έχουν πληγεί από σοβαρή ξηρασία από τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Επαρχιακό Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Χουμπέι. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο πόσιμο νερό και σχεδόν 400.000 εκτάρια καλλιεργειών έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας.

Πλήττεται όλο το βόρειο ημισφαίριο

Ο ποταμός Γιανγκ-Τσε είναι μόνο ένας από τους πολλούς ποταμούς και λίμνες σε όλο το βόρειο ημισφαίριο που στεγνώνουν και συρρικνώνονται εν μέσω αδυσώπητης ζέστης και χαμηλής βροχόπτωσης, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Μιντ στις ΗΠΑ και του ποταμού Ρήνου στη Γερμανία.

Αυτές οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν υπερτροφοδοτηθεί από την κλιματική κρίση, η οποία οφείλεται στην καύση ορυκτών καυσίμων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι κοινότητες συχνά βασίζονται στο νερό που προμηθεύουν τα ποτάμια και οι λίμνες για οικονομική δραστηριότητα και οι κυβερνήσεις χρειάζεται να παρεμβαίνουν με μέτρα προσαρμογής και κονδύλια αρωγής, δαπανώντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τα ζώα

Η Κίνα χρησιμοποιεί τέτοια κεφάλαια και αναπτύσσει νέες πηγές εφοδιασμού για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τα ζώα. Ορισμένα ζώα έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε άλλες περιοχές, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι θα παρέχει 300 εκατομμύρια γιουάν (44,30 εκατομμύρια δολάρια) για βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών.

Για την ενίσχυση της ροής, στο φράγμα των Τριών Φαραγγιών, το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο της Κίνας, θα αυξηθούν επίσης οι απορρίψεις νερού κατά 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τις επόμενες 10 ημέρες, δήλωσε την Τρίτη το υπουργείο Υδάτινων Πόρων.

Η ζέστη ανάγκασε επίσης τις Αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, όπου ζουν περίπου 84.000.000 άνθρωποι και είναι βασικός κόμβος παραγωγής, να διατάξουν το κλείσιμο όλων των εργοστασίων για έξι ημέρες αυτή την εβδομάδα, για να πάρει ανάσα από την έλλειψη ρεύματος.

CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.