Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ο λόγος που δεν θα έρθει καύσωνας στην Ελλάδα

Για την ώρα τουλάχιστον το κύμα καύσωνα, που πλήττει τη νότια Ευρώπη, δεν θα έρθει στη χώρα μας

Ένα πιο δροσερό καλοκαίρι, σε σύγκριση με το περσινό, περνά η Ελλάδα, με την Ευρώπη, ωστόσο, να «φλέγεται» από τον καύσωνα. Τόσο στις χώρες του Μεσογείου, όσο και στη Βρετανία οι κάτοικοι ψάχνουν για ανάσες δροσιές σε παραλίες, πάρκα και σιντριβάνια. 

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι βοριάδες και οι καταιγίδες τοπικά συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ κ. Μιχάλη Σιούτα προς το παρόν, γι’ αυτή τουλάχιστον την εβδομάδα στην Ελλάδα δεν θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Ο λόγος είναι το «φυσικό κλιματιστικό» της χώρας μας, όπως το χαρακτηρίζει», δηλαδή τα μελτέμια του Αιγαίου, που «μας αποτρέπουν από πολλούς καύσωνες».

Οι βοριάδες, σύμφωνα με τον κ. Σιούτα, φαίνεται ότι θα επιμείνουν και τουλάχιστον θα καθυστερήσουν τον καύσωνα, αν δεν τον αποτρέψουν τελικά την επόμενη εβδομάδα.

«Πάντως την τρέχουσα εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα είναι ανεκτές. Το Σάββατο θα ανέβει η θερμοκρασία, αλλά απέχουμε ακόμα από τον καύσωνα. Κυριακή και Δευτέρα θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, με τους βοριάδες να επιμένουν και να φτάνουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο», λέει.

Για την επόμενη εβδομάδα, από τα μέσα, ανεβαίνει περαιτέρω η θερμοκρασία, και πιθανό να φτάσουμε σε επίπεδα καύσωνα Ευρώπης, χωρίς, ωστόσο, να είναι κάτι σίγουρο.

Χθες ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, τόνισε πως υπάρχει μια πρόβλεψη για καύσωνα στην Ελλάδα το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. 

«Όπως και να το κάνουμε, μία εκτίμηση είναι για το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό, πέρσι δεν είχαμε καθόλου μελτέμι. Φέτος έχουμε και δεν είναι βαρδάρης» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είπε ότι «για καύσωνα θα ακούμε αλλά δεν θα βλέπουμε στη χώρα μας».

«Η πολύ ζεστή κατάσταση στην Ισπανία σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες, αλλά και στο Παρίσι με τους 39, στη Βρετανία πάνω από 35 βαθμούς, έβλεπα στο Βερολίνο θα έχει 39 βαθμούς. θα ακούμε "καύσωνας, καύσωνας", αλλά στη χώρα μας θα είναι ένας όμορφος καλοκαιρινός καιρός. Θα ανέβει η θερμοκρασία Σάββατο-Κυριακή αλλά καύσωνας δεν θα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.