Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Στα ύψη οι ακυρώσεις πτήσεων της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο - Κοντά στο 200% έναντι του 2019

Η τελευταία στιγμή ορίζεται ως εντός 72 ωρών από την αναχώρηση

“Πέταξαν” οι συνολικές ακυρώσεις πτήσεων της τελευταίας στιγμής από 28 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν σε 3.833, σε σύγκριση με μόλις 1.332 τον ίδιο μήνα το 2019. 

Σύμφωνα με νέα ανάλυση της εταιρίας αεροπορικών δεδομένων Cirium, το επίπεδο των ακυρώσεων πτήσεων σε βρετανικά αεροδρόμια της τελευταίας στιγμής αυξήθηκε κατά 188% τον περασμένο μήνα, σε σχέση με τον προ-πανδημικό Ιούνιο του 2019.

Η αύξηση σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων μειώθηκε κατά 23% τον Ιούνιο.

Συνολικά καταγράφηκαν 3.833 ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής σε 153.164 αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο,  που ισοδυναμούν με ποσοστό 2,5%. 

Αντίστοιχα, ο αριθμός των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμή τον Ιούνιο του 2019 ήταν 1.332 ακυρώσεις σε 198.379 αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ισοδυναμεί με 0,67%.

Σύμφωνα με την Cirium, το αεροδρόμιο του Southampton κατέγραψε τις περισσότερες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής τον περασμένο μήνα, με ποδοστό 6,4%. 

Το αεροδρόμιο London City ήταν το δεύτερο στη σειρά, με 6,2% ακυρώσεις, και επόμενο το Bristol, με 4,8%.

Παρόλο που το Gatwick και το Heathrow είδαν τον μεγαλύτερο αριθμό πραγματικών ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, αντιπροσώπευαν μόνο το 3,9% και το 2,2% των προγραμματισμένων πτήσεων αντίστοιχα, λόγω του υψηλότερου όγκου της κίνησής τους.

Από την άλλη, τα αεροδρόμια του Bournemouth και του Guernsey σημείωσαν δύο από τις καλύτερες επιδόσεις, με μηδενικές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια του μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι μέσες καθυστερήσεις πτήσεων από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 71%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Τα χειρότερα αεροδρόμια από πλευράς καθυστερήσεων ήταν το Gatwick, με μέσο όρο 34 λεπτά, ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο του Bristol, με μέσο όρο 30 λεπτά. 

Στη συνέχεια, οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου σημείωσαν καθυστερήσεις 26 λεπτά, από το Heathrow του Λονδίνου 25 λεπτά και από η Γλασκόβη 21 λεπτά.

Η τελευταία στιγμή ορίζεται ως εντός 72 ωρών από την αναχώρηση.

money-tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.