Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Εφιαλτικά σενάρια για πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη ■ΒΙΝΤΕΟ

Οι προβλέψεις είναι πως η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον χειρότερο χειμώνα της

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σενάριο να στερέψουν τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά την περίοδο της υψηλής ζήτησης του χειμώνα, στην περίπτωση που οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 διακοπούν πλήρως.

Εφόσον αυτό συμβεί, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να καλύψει το «κενό» που θα δημιουργηθεί και τα αποθέματα ενδέχεται να έχουν αδειάσει μέχρι τον Ιανουάριο. «Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα αντιμετώπισης, ίσως θα πρέπει να επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί στη ζήτηση» δήλωσε στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος του τμήματος φυσικού αερίου και LNG στη Wood Mackenzie, Μάσιμο Ντι Οντοάρντο.

Εάν οι ροές του φυσικού αερίου προς τη Γηραιά Ήπειρο παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, ενδέχεται να επηρεάσει τα αποθέματα, τα οποία είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν, σπέρνοντας αισιοδοξία ότι το μπλοκ θα μπορούσε να φτάσει το 80% μέχρι την πρώτη Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση πλήρους διακοπής των ροών, τα αποθέματα της Ευρώπης θα μπορούσαν να φτάσουν μόλις το 59% μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Και εάν ο αγωγός συνεχίσει να λειτουργεί στο 40% της χωρητικότητάς του, τότε τα αποθέματα θα γεμίσουν κατά περίπου 67%. Και στα δύο αυτά σενάρια, αναμένεται να έχουν εξαντληθεί μέχρι το τέλος του χειμώνα. 

«Γιατί να εμποδίσουμε αύξηση τιμών, αφού την προκαλούν μόνοι τους», λένε Ρώσοι αναλυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.