Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ζελένσκι για νίκη στη Eurovision: «Η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη. Του χρόνου στην Ουκρανία»

Μήνυμα μετά τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision 2022 απέστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως η χώρα του θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά

Η Ουκρανία νίκησε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022 και ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε στο μήνυμά του, τα ξημερώματα της Κυριακής (15/05), πως «η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως ο θεσμός, του χρόνου, θα γίνει στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση του Facebook, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε: 

«Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη. Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision! Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πιστεύω όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι θεατές της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη. Ελεύθερη, ειρηνική και έχοντας αποκατασταθεί! Ευχαριστούμε για τη νίκη τους Kalush Orchestra και όλους εκείνους που μας ψήφισαν! Σίγουρα, το νικητήριο τραγούδι μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία!».

Συγκίνηση για τη νίκη της Ουκρανίας

Η Ουκρανία καταχειροκροτήθηκε, απόψε (14/05), στον τελικό της Eurovision 2022 που γίνεται στο Τορίνο και εκπροσωπείται από το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania».

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα των Kalush Orchestra τραγούδησε το κομμάτι με τίτλο «Stefania» που είναι αφιερωμένο στη μητέρα του frontman και γράφτηκε πριν από τον πόλεμο. 

Το κομμάτι περιλαμβάνει μείξη ουκρανικού χιπ χοπ και φολκλορικών στοιχείων ενώ στη σκηνική εμφάνιση «έκλεψαν» τις εντυπώσεις τα γραφικά με το πρόσωπο μιας γυναικείας φιγούρας όσο και τα χέρια σε γκρίζο φόντο.

Η ανταπόκριση του κοινού στις εξέδρες του «PalaOlimpico» ήταν ιδιαιτέρως θερμή καθ' όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, με πολλούς θεατές να σηκώνονται όρθιοι μετά το τέλος της εμφάνισης της συμμετοχής της Ουκρανίας. 

Πάντως, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, η Ουκρανία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στον φετινό διαγωνισμό με αποδόσεις που κυμαίνονται πλέον ακόμα και κάτω από το 1.30.

Μετά το τέλος της εμφάνισης της Ουκρανίας, ο frontman του συγκροτήματος αναφώνησε: 

«Βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη και το Αζοφστάλ τώρα!».

Η τελική κατάταξη στη Eurovision 2022

Η κατάταξη στον τελικό της Eurovision 2022, 14 Mαΐου 2022. • Πηγή: Twitter / @eurovision

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.