Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Θρίλερ με τα ελληνικά πλοία στο Ιράν: Μεταφέρονται σε λιμάνι για απάντληση του φορτίου τους

Καλά στην υγεία τους οι έλληνες ναυτικοί

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο. Πάνω στα πλοία παραμένουν ομάδες φρούρησης 7 με 8 ενόπλων.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οι Ιρανικές αρχές έδωσαν εντολή στους πλοιάρχους του Prudent Warrior και Delta Poseidon να κατευθυνθούν στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στη νότια ακτή του Ιράν.

Όπως αναφέρθηκε τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια, οδηγούνται με εντολή της Τεχεράνης στο Μπανταραμπάς όπου θα πραγματοποιηθεί μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν.

Γεμάτοι αγωνία, οι συγγενείς των Ελλήνων ναυτικών περιμένουν την στιγμή που οι άνθρωποι τους θα επιστρέψουν στην Ελλάδα:

«Καταφέραμε και μιλήσαμε χθες το απόγευμα με το γιο μου. Μας είπε ότι είναι καλά, τους αφήνουν ελεύθερα να κυκλοφορούν μέσα, να κάνουν τις εργασίες τους. Περιμένουν κάποια ενημέρωση από οπουδήποτε» τόνισε στην ΕΡΤ η μητέρα του 28χρονου ναυτικού.

«Ελέγχουν το πλοίο, δεν το αφήνουν να φύγει και περιμένουν να μάθουν τι ακριβώς θα γίνει αν θα φύγει το βαπόρι ή θα μείνει για να πάρουν το φορτίο. Από το υπουργείο μέσω ενός φίλου που μίλησε με τον κ. Πλακιωτάκη μας είπαν ότι έχουν κάνει τα απαραίτητα διαβήματα» δήλωσε ο πατέρας ενός εκ των Ελλήνων ναυτικών.

Επικοινωνία με την σύζυγο του Κύπριου ναυτικού που τελεί υπό ομηρία στο Ιράν είχε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου: «Υπάρχει επικοινωνία της οικογένειας μαζί του και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του. Τα διαβήματα από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είναι έντονα και συνεχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.