Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Η Ρωσία αποφάσισε να τερματίσει τις εξουσίες της ως μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Ρωσική Ομοσπονδία αποφάσισε να τερματίσει πρόωρα τις εξουσίες της ως μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από τις 7 Απριλίου 2022. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Γκενάντι Κουζμίν.

Η ρωσική πλευρά θεωρεί το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 7 Απριλίου στη Νέα Υόρκη για την αναστολή της ένταξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ως παράνομο και πολιτικά υποκινούμενο βήμα προκειμένου να τιμωρηθεί προκλητικά ένα κυρίαρχο κράτος μέλος του ΟΗΕ που ασκεί ανεξάρτητη εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Η Ρωσική Ομοσπονδία αποφάσισε να τερματίσει πρόωρα τις εξουσίες της ως μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από τις 7 Απριλίου 2022, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις 7 Απριλίου.

Η Ρωσία θεωρούσε ανέκαθεν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ως σημαντική συνιστώσα του οικουμενικού συστήματος για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κύριος ρόλος του οποίου είναι να προωθήσει την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού και στο μέγιστο αποπολιτικοποιημένου διακρατικού διαλόγου για βασικά ζητήματα για τον άνθρωπο. ατζέντα δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, στις σύγχρονες συνθήκες το Συμβούλιο ουσιαστικά μονοπωλείται από μια ομάδα κρατών που το χρησιμοποιούν για τους δικούς τους καιροσκοπικούς σκοπούς. Έχοντας ανακηρυχθεί ως πρότυπο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτά τα κράτη εμπλέκονται άμεσα στη διάπραξη κατάφωρων και μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή το συγχωρούν. Παρά το καθεστώς τους ως μέλη του Συμβουλίου, δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν εγωιστικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα για χάρη της πραγματικής βοήθειας στη σταθεροποίηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μεμονωμένες χώρες. 

Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την εντολή που δόθηκε από τη διεθνή κοινότητα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και γενικά υπονομεύουν την αξιοπιστία των Ηνωμένων Εθνών.

Η ειλικρινής δέσμευση της Ρωσίας στην υπόθεση της προστασίας και της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μας επιτρέπει να παραμείνουμε περισσότερο μέρος του διεθνούς μηχανισμού που έχει γίνει ο εκτελεστής της βούλησης αυτής της ομάδας χωρών που, προκειμένου να προωθήσουν τους στόχους τους και να επιτύχουν απαραίτητες ψήφοι στη λήψη αποφάσεων, μην αποφεύγετε τον ανοιχτό εκβιασμό κυρίαρχων κρατών.

«Η απόφαση που λάβαμε να τερματίσουμε τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ νωρίτερα δεν αποτελεί απόκλιση από τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων », αναφέρει η δήλωση.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία σκοπεύει να συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμπλέκοντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία συλλογικής ανάπτυξης και λήψης αποφάσεων που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα όλων των ομάδων κρατών».

defencenet.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.