Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Το Υπ. Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή πέντε βάσεων καυσίμων και λιπαντικών του στρατού της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε την καταστροφή πέντε βάσεων για την αποθήκευση καυσίμων και λιπαντικών του ουκρανικού στρατού με όπλα υψηλής ακρίβειας

«Το πρωί της 6ης Απριλίου, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας αέρος και εδάφους κατέστρεψαν πέντε βάσεις για την αποθήκευση καυσίμων και λιπαντικών στις περιοχές των οικισμών Ραντέχοφ, Καζατίν, Προσγιανάγια, Νικολάεφ και Νοβομοσκόφσκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. είπε την Τετάρτη.

«Από αυτές τις εγκαταστάσεις, στρατιωτικός εξοπλισμός προμηθεύτηκε με καύσιμα τα ουκρανικά στρατεύματα στις περιοχές του Χάρκοβο, του Νικολάεφ και στο Ντονμπάς», είπε.

Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και οι πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν 24 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Μεταξύ αυτών: το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Osa-AKM, πέντε αποθήκες υλικοτεχνικής υποστήριξης, καθώς και 11 οχυρά και περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτικού εξοπλισμού των ουκρανικών στρατευμάτων», είπε ο Konashenkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα στις περιοχές των οικισμών Μπερντιάνσκ, Γκορνιάκ, Ουβάνσκογιε και Τσερνομπάεφκα.

«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί: 125 αεροσκάφη, 93 ελικόπτερα, 407 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 227 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, άρματα μάχης 1981 και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 215 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 854 πυροβόλα πυροβολικού και όλμους, καθώς και 1882 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων», είπε ο Konashenkov.

Στις 2 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε χτυπήματα με καθοδήγηση ακριβείας από αεροσκάφη και πλοία στο διυλιστήριο πετρελαίου Kremenchug στην Ουκρανία.

Στις 3 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια πυραυλική επίθεση από πλοία και αεροσκάφη σε διυλιστήριο πετρελαίου και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και λιπαντικών στην περιοχή της Οδησσού.

Στις 4 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε μια πυραυλική επίθεση σε τέσσερις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων του ουκρανικού στρατού. «Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από αέρα κατέστρεψαν τέσσερις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων για να τροφοδοτήσουν ομάδες ουκρανικών στρατευμάτων στις περιοχές των οικισμών Kremenets, Cherkasy, Zaporozhye και Novomoskovsk», δήλωσε ο Konashenkov τότε.

Αναφέρθηκε επίσης η καταστροφή από ρουκέτες από αεροσκάφη μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Nikolaev και Rivne, καθώς και στο Ternopil.

Μόσχα. 6 Απριλίου 👉 INTERFAX.RU 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.