Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Βάζουν «χέρι» στο αποθεματικό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Βάζει «χέρι» η κυβέρνηση στο αποθεματικό του ΟΕΚ μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά»

«Χέρι» στο αποθεματικό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, βάζει η κυβέρνηση, η οποία μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείο Εργασίας «Δουλειές Ξανά» ανοίγει παράθυρο ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη στεγαστική πολιτική αλλά και για τις υπόλοιπες αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ. 

Όπως κατήγγειλε η γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ, Αικατερίνη Χατζηδάκη μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, «είναι η πρώτη φορά μετά την κατάργηση των φορέων, που τα χρήματα που υπήρχαν ως αποθεματικά από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, δεν αποτελούν πια αυτοτελή λογαριασμό μέσα στα έσοδα του ΟΑΕΔ». 

Η ίδια, υπογραμμίζει ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας προτάσσεται αυτά τα αποθεματικά, που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού, παρά για τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν, δηλαδή τη στεγαστική πολιτική, «πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και για στεγαστική πολιτική και για συναφείς δραστηριότητες, αλλά και για τις υπόλοιπες αρμοδιότητες της ΔΥΠΑ (σ.σ. πρώην ΟΑΕΔ)».

kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.