Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Τραπεζίτης και πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου βρέθηκε νεκρός μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του στη Μόσχα

Nεκρός στο πολυτελές διαμέρισμά του ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank και η οικογένειά του

Ο Βλάντισλαβ Αβάγεφ, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου και αντιπρόεδρος της Gazprombank, βρέθηκε νεκρός «με το όπλο στο χέρι» στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Μόσχα, δίπλα στα πτώματα της συζύγου και της κόρης του, 13 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail την ανακοίνωση έκανε η ρωσική αστυνομία ο 51χρονος είχε τραύματα από πυροβολισμό και εντοπίστηκε από την 26χρονη κόρη του Αναστασία, η οποία αντίκρισε τα πτώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος όταν μπήκε στο διαμέρισμα αξίας 2 εκατομμύριων λιρών.

Δίπλα στον Αβάγεφ ήταν νεκρή η 47χρονη σύζυγός του η οποία φέρεται να είναι έγκυος και η μικρότερή του κόρη Μαρία ηλικίας 13 ετών, οι οποίες έφεραν και εκείνες τραύματα από πυροβολισμό.πυροβολισμό.

Η Αναστασία είπε στους αστυνομικούς ότι το όπλο ήταν στο χέρι του πατέρα της όταν βρήκε τη σορό του, αναφέρουν δημοσιεύματα. 

Ο Αβάγεφ είχε εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Gazprombank, βασικό πυλώνα του σχεδίου του Βλαντίμιρ Πούτιν να υποχρεώσει τη Δύση να πληρώνει με ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου με στόχο την  αντιμετώπιση των δυτικών κυρώσεων και την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του νομίσματος.

Είχε αποχωρήσει από την τράπεζα ως αντιπρόεδρος, αλλά δεν είναι σαφές εάν διατηρούσε ακόμα σχέσεις με αυτήν.

Παλαιότερα, υπήρξε σημαντικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Πούτιν. Είχε αποκτήσει μεγάλη περιουσία χάρη στην κατασκευαστική του εταιρεία. εταιρεία.

Ωστόσο, το Μάρτιο, η Βρετανία ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Gazprombank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία, ως μέρος των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, και κάποιοι γείτονες αποδίδουν τις ανθρωποκτονίες στις κυρώσεις.

Οι ερευνητές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σφαγής στο διαμέρισμα του 14ου ορόφου, η οποία έγινε με το πιστόλι του Αβάγεφ και γίνεται έρευνα γύρω από τα επαγγελματικά ζητήματα αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πλούσιος πρώην τραπεζίτης είχε ανακαλύψει πως η γυναίκα του είχε παράνομη σχέση, ενώ άλλες πληροφορίες ισχυρίζονται πως το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη για οικονομικά ζητήματα.

Ωστόσο, πηγές λένε ότι διερευνώνται μια σειρά από στοιχεία.

Στο πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο είχε κλειδώσει από μέσα, βρέθηκαν συνολικά 13 όπλα, σύμφωνα με την 26χρονη κόρη του Αβάγεφ, Αναστασία.

Μια γειτόνισσα που ονομάζεται Κριστίνα είπε: 

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και φωνές. Μια γυναίκα ούρλιαζε. Στη συνέχεια ακούστηκαν δύο ακόμη πυροβολισμοί. Κανείς άλλος δεν ούρλιαζε. Κοίταξα έξω από το παράθυρο, νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα… Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν, η μητέρα μου μού είπε ότι ήταν σίγουρα πυροβολισμοί».

Μια άλλη γειτόνισσα είπε: 

«Ίσως αυτό οφείλεται στις κυρώσεις – όλοι είναι σε κατάθλιψη, κάποιοι είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα».

Είπε ότι οι κυρώσεις και η οικονομική ύφεση μπορεί να έπληξαν την επιχείρησή του.

«Ενδεχομένως τον χρέωσαν και αποφάσισε να αυτοπυροβοληθεί», είπε.

Μια άλλη γυναίκα γειτόνισσα είπε: 

«Ήταν ένας έξυπνος άντρας, σχεδόν επικεφαλής της Gazprombank. Τον είχα δει, δεν έμοιαζε μανιακός».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.