Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο. Ένας νεκρός και 10 τραυματίες σε συγκρότημα κατοικιών ■ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιογράφος του Radio Liberty στην Ουκρανία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών στο Κίεβο

Πύραυλοι έπληξαν χθες το βράδυ το Κίεβο, λίγη ώρα μετά το τέλος των συνομιλιών ανάμεσα στον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, που επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα. 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, άλλοι δέκα τραυματίστηκαν και ο Ζελένσκι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ρωσίας, κατηγορώντας την πως ήθελε να ταπεινώσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. 

Μία δημοσιογράφος του Radio Liberty στην Ουκρανία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών στο Κίεβο, ανέφερε ο σταθμός. 

Σύμφωνα με τον σταθμό νεκρή είναι η Βέρα Τζάιριτσ, η οποία βρισκόταν στο σπίτι της όταν ένας πύραυλος χτύπησε το κτήριο στο οποίο διέμενε. 

Το Radio Liberty, γνωστό και ως Radio Free Europe, είναι ένας οργανισμός χρηματοδοτούμενος από τις ΗΠΑ που μεταδίδει ειδήσεις σε περιοχές του κόσμου όπου ο ελεύθερος Τύπος ενδέχεται να είναι περιορισμένος ή να μην έχει υπάρχει ακόμη.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι ένα πτώμα ανασύρθηκε στην περιοχή Shevchenkivskyi, μετά τη χθεσινή πυραυλική επίθεση, αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το άτομο που έχασε τη ζωή του. 

Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες  βρισκόταν στο Κίεβο για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να ταπεινώσει τον ΟΗΕ.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έπληξε ουκρανικούς στόχους, αλλά δεν σχολίασε το χτύπημα στο κτίριο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι χρησιμοποίησε πυραύλους «υψηλής ακρίβειας» για να καταστρέψει τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενός εργοστασίου διαστημικών πυραύλων στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν δέκα ουκρανικά «στρατιωτικά μέσα» και κατέστρεψαν τρεις υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Μαριούπολη και το εργοστάσιο Αζοφστάλ που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, θα γίνει σήμερα μία νέα απόπειρα μεταφοράς αμάχων που έχουν βρει καταφύγιο στα έγκατα της χαλυβουργίας. 

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι άμαχοι μπορούν να φύγουν, όμως οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει πρώτα να παραδοθούν και να δώσουν τα όπλα τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.