Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Δικαιολογίες Πλεύρη για τους 16.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ: «Ιατρικά δεν υπήρχε ένδειξη εισαγωγής» ■ΒΙΝΤΕΟ

Με θράσος ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Με αερολογίες και θράσος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δικαιολογήθηκε για τους 16.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ. 

Παρά το αμείλικτο νούμερο ο υπουργός υγείας κρύφτηκε από τις ευθύνες που τον βαραίνουν, ισχυριζόμενος ότι «οι 16.000 ήταν εκτός ΜΕΘ, διότι ιατρικά δεν υπήρχε ένδειξη εισαγωγής».

Χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας ανέφερε: 

«Δεν πεθαίνουν όλοι σε κλίνη εντατικής θεραπείας, όχι γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση στην κλίνη εντατικής θεραπείας αλλά γιατί δεν είναι όλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, είτε να διασωληνωθούν είτε για να μπουν σε κλίνη εντατικής θεραπείας».

«Από τους 16.000 η συντριπτική πλειοψηφία δεν διασωληνώθηκε καθόλου, ήταν άνθρωποι που δεν ήταν να διασωληνωθούν διότι ιατρικά είχε κριθεί ότι υπήρχαν τέτοιοι λόγοι που δεν συνίσταται η διασωλήνωση» υποστήριξε. 

«Αυτά είναι τα στοιχεία. Επομένως, η εικόνα ότι 16.000 ασθενείς χρειάζονταν ΜΕΘ και δεν είχαν πρόσβαση, είναι ψευδής εικόνα» πρόσθεσε.

Για να πείσει μάλιστα και για να αποφύγει την ωμή πραγματικότητα που φέρει το «16.000 νεκροί εκτός ΜΕΘ» είπε πως ακόμη και χθες, που υπήρχαν διαθέσιμα 300 κρεβάτια ΜΕΘ, η συντριπτική πλειονότητα των 44 ασθενών πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Στην προσπάθεια να αμφισβητήσει το έγγραφο του ΕΟΔΥ υποστήριξε επίσης: 

«Αυτό το οποίο αναφέρει ο ΕΟΔΥ είναι η παραμονή νοσηλείας όσων διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή όχι οι 16.000 που προαναφέραμε, αλλά ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έμειναν εκτός ΜΕΘ. Σε αυτούς ο χρόνος παραμονής ήταν 4 ημέρες. Από αυτούς, κάποιοι μπήκαν σε ΜΕΘ, άλλοι αποσωληνώθηκαν και, δυστυχώς, άλλοι απεβίωσαν».

Ο ίδιος είπε:    

«Από την αρχή της πανδημίας, 9.500 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους σε ΜΕΘ, 16.000 εκτός ΜΕΘ και 125 εκτός νοσοκομείων».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.