Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ο Ζελένσκι ζήτησε το 1% των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ: «Οι Ρώσοι μας ρίχνουν βόμβες φωσφόρου»

Στους ηγέτες του ΝΑΤΟ που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες απευθύνθηκε με νέο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβει ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια γκρίζα ζώνη μεταξύ Δύσης και Ρωσίας», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο μήνυμα που απηύθυνε στη διάρκεια της διάσκεψης των ηγετών του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

«Αλλά είμαστε λαμπεροί άνθρωποι! Και αμυνόμαστε εδώ και ένα μήνα! Ένας μήνας ηρωικής αντίστασης στην ατιμώρητη καταστροφή μιας ειρηνικής χώρας, και για ολόκληρη την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ασφάλειας».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε «στρατιωτική βοήθεια χωρίς περιορισμούς» από το ΝΑΤΟ, ώστε να μπορέσει πολεμήσει τον ρωσικό στρατό τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει «σε άνισες συνθήκες».

«Για να σώσουμε τους ανθρώπους και τις πόλεις μας, η Ουκρανία έχει ανάγκη από στρατιωτική βοήθεια χωρίς περιορισμούς, Όπως η Ρωσία που χρησιμοποιεί χωρίς περιορισμούς όλο το οπλοστάσιό της εναντίον μας».

Επανέλαβε, μάλιστα, το αίτημα του Κιέβου για χορήγηση καταδιωκτικών αεροσκαφών και τανκς, κυρίως για την άρση της πολιορκίας της Μαριούπολης, του Μπερντιάνσκ και της Μελιτόπολης.

«Έχετε χιλιάδες καταδιωκτικά αεροσκάφη. Αλλά δεν μας έχετε δώσει ακόμη», υπογράμμισε.

«Έχετε τουλάχιστον 20.000 τανκς (…) Η Ουκρανία έχει ζητήσει το 1% του συνόλου των αρμάτων μάχης σας. Δώστε τα μας ή πουλήστε τα μας. Αλλά εξακολουθούμε να μην παίρνουμε ξεκάθαρη απάντηση».

Η Ουκρανία μάχεται για την ασφάλεια όλης της Ευρώπης και θα πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος Ζελένσκι.

«Δεν μαχόμαστε μόνο για τον λαό της Ουκρανίας, αλλά για την ασφάλεια της Ευρώπης και έχουμε αποδείξει ότι αξίζουμε να γίνουμε πλήρη μέλη της ΕΕ», επεσήμανε.

«Η Μόσχα ρίχνει βόμβες φωσφόρου»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε, παράλληλα, το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία κατά ουκρανικών στόχων, ακριβώς έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας, τις καταγγελίες του κυβερνήτη του Λουγκάνσκ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν κατηγορώ το ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει. Δεν είναι οι ρουκέτες και οι βόμβες σας που καταστρέφουν τις πόλεις μας. Υπήρχαν βόμβες φωσφόρου σήμερα. Σκοτώθηκαν και ενήλικες και παιδιά. Θέλω απλώς να ξέρετε: Η Συμμαχία μπορεί ακόμα να αποτρέψει τον θάνατο Ουκρανών από ρωσικά χτυπήματα. Και σας παρακαλώ, μην μας ξαναπείτε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν πληρούν τις ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.