«Οι διώξεις δημοσιογράφων και εισαγγελέων πλήττουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, την Ελευθεροτυπία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»
«Ο πατήρ Μητσοτάκης πρωτοστάτησε στην ποινική δίωξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την υπόθεση της ΔΕΗ και του τότε διοικητή Καρδαμάκη. Μετέπειτα είχαμε τα ίδια με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα έχουμε με τον Μητσοτάκη τον νεότερο, την δίωξη όχι μόνο πολιτικών του αντιπάλων όπως του Νίκου Παππά επειδή θέλησε να βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και δημοσιογράφων και δικαστών που τόλμησαν να ερευνήσουν τα σκάνδαλα, ασκώντας το καθήκον τους», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης.
Και συμπλήρωσε:
«Είναι πρωτάκουστο για όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, το γεγονός ότι τέσσερις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας και βοήθησαν τρεις εισαγγελείς να καταστήσουν ενόχους κάποιους “αθώους” ανθρώπους, εκβιάζοντάς τους, διά των δημοσιευμάτων τους να πουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το έγκλημα δηλαδή που αποδίδεται στους δημοσιογράφους, διαπράχθηκε με δημοσιεύματα, κάτι που είναι πρωτοφανές, αλλά και επικίνδυνο για την δημοσιογραφία και την Δημοκρατία αφού η ελευθεροτυπία είναι συστατικό της δημοκρατίας.
Επίσης οι διώξεις αυτές αποτελούν μεγάλο κίνδυνο και για την Δικαιοσύνη καθώς διώκονται και τρείς εισαγγελείς, επειδή τόλμησαν να αγγίξουν τους ανέγγιχτους. Πόσο ασφαλής άραγε θα νιώθει ο επόμενος εισαγγελέας όταν φτάνει στα χέρια του να διερευνήσει υπόθεση που αφορά έναν από τους ανέγγιχτους πανίσχυρους παράγοντες της οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής εξουσίας; Ο δικαστής δεν μπορεί να είναι αδέσμευτος και ακομμάτιστος, αν δεν νιώθει ασφαλής. Είναι προφανές ότι και οι συνάδελφοί τους αν δεν τρομοκρατηθούν, τουλάχιστον θα σκεφτούν δύο και τρεις φορές να ερευνήσουν οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση.
Το πρόβλημα είναι ότι το κατηγορητήριο φτιάχτηκε από τον πολιτικό διώκτη. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί με την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να περιοριστεί η πρωτοβουλία της πλειοψηφίας της Βουλής, να ασκεί δίωξη εις βάρος πολιτικών αντιπάλων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.