Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ρεκόρ 30ετίας για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 5,0% τον Δεκέμβριο του 2021 από 4,9% τον Νοέμβριο του 2021

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Δεκέμβριο (26,0%, έναντι 27,5% τον Νοέμβριο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (3,2%, έναντι 2,2% τον Νοέμβριο). ), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (2,9 %, έναντι 2,4 % τον Νοέμβριο) και υπηρεσίες (2,4 %, έναντι 2,7 % τον Νοέμβριο).

Η εκτίμηση του πληθωρισμού για τον Δεκέμβριο 2021@eurostat


Κάθε μία από τις κύριες συνιστώσες συμβάλλει σε διάφορους βαθμούς στον μετρούμενο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ. 

Όσον αφορά τους συντελεστές στάθμισης για το 2021, 100 % για τον βασικό ΕνΔΤΚ, οι υπηρεσίες είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 41,8 % της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών στη ζώνη του ευρώ. 

Ακολουθούν τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με περίπου 26,9 %.

Τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός και η ενέργεια αντιπροσωπεύουν το 21,8 % και το 9,5 % αντίστοιχα. 

Μαζί, αποτελούν λιγότερο από το ένα τρίτο των δαπανών της ζώνης του ευρώ, αλλά μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον μετρούμενο πληθωρισμό, καθώς οι τιμές τους τείνουν να κυμαίνονται σημαντικά περισσότερο από τις άλλες συνιστώσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.