Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Το «θαυματουργό» ρόφημα που μειώνει το σάκχαρο και… αδυνατίζει!

Με μόνο δύο βασικά συστατικά -μηλόξυδο και νερό- ένα διάλυμα με μηλόξυδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα.

Το μηλόξυδο έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή του με την μείωση του σωματικού λίπους και της περιφέρειας της μέσης σε μια περίοδο 3 μηνών.

Επιπλέον, η κατανάλωση μηλόξυδου με τα γεύματα προάγει το αίσθημα κορεσμού και πληρότητας, ενώ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα, μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι περιορισμένες ποσότητες μηλόξυδου μείωσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά πάνω από 30% μετά από 95 λεπτά μετά την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως το λευκό ψωμί.

Το μηλόξυδο συνδέθηκε επίσης με τη βελτίωση των συμπτωμάτων πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) σε μια μικρή μελέτη, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν 15 ml (1 κουταλιά της σούπας) μηλόξυδο καθημερινά για περισσότερες από 90 ημέρες.

Πόσο μηλόξυδο είναι η ιδανική ποσότητα για κάθε μέρα

Η ιδανική ποσότητα ανά ημέρα εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαχειριστείτε το σάκχαρό σας, συνιστάται 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (αραιωμένες σε ένα ποτήρι νερό) πριν από τα γεύματα. Από την άλλη, 1 κουταλιά της σούπας (αραιωμένο σε νερό) την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του PCOS.

Πώς να φτιάξετε το διάλυμα

Προσθέστε λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό με 1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, για περισσότερα οφέλη. Για να γλυκάνετε, ή να κάνετε τη γεύση του ξιδιού λιγότερο έντονη, σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα φύλλα μέντας, λίγο χυμό φρούτων (χωρίς ζάχαρη) ή μια ιδέα υγρής στέβια.

Συνταγή για ρόφημα με μηλόξυδο

1 μεγάλο ποτήρι κρύο νερό

-1 κ.σ. μηλόξυδο

-πάγος

-1 κουτ. φρέσκος χυμός λεμονιού, ή φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

-γλυκαντικό (προαιρετικά)

Πηγή: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.