Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία διεξάγει έρευνα για τη δολοφονία του Sir David Amess

Ο συντηρητικός βουλευτής Sir David Amess πέθανε αφού μαχαιρώθηκε πολλές φορές στην περιφέρειά του στο Leigh. Η αστυνομία το αντιμετωπίζει ως τρομοκρατικό περιστατικό

Δείτε πώς εξελίχθηκε η επίθεση και τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Τι συνέβη;

Ο βουλευτής του Southend West συναντιόταν με τους ψηφοφόρους του σε μια τακτική συγκέντρωση στην εκκλησία Belfairs, στο Eastwood Road North στο Belfairs Methodist Church στο Leigh-on-Sea, Essex, όταν μαχαιρώθηκε.

Η αστυνομία κλήθηκε στο Eastwood Road North λίγο μετά τις 12:05 BST την Παρασκευή, όπου βρήκε τον Sir David με πολλαπλά τραύματα.

Νοσηλεύτηκε από ιατρούς αλλά πέθανε στο σημείο.

Ποιος είναι ο ύποπτος;

Ένας 25χρονος Βρετανός συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία, αφού οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ένα μαχαίρι ανακαλύφθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία του Έσσεξ.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο BBC ότι είναι υπήκοος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος, από τις πρώτες έρευνες, φαίνεται να έχει σομαλική καταγωγή.

Βρίσκεται υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Έσσεξ και οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν αναζητούν κανέναν άλλο.

Ποιο ήταν το κίνητρο;

Η επίθεση έχει κηρυχθεί ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγούνται της έρευνας και η αστυνομία δήλωσε ότι η πρώιμη έρευνα αποκάλυψε "ένα πιθανό κίνητρο που συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό".

Η αστυνομία λέει ότι πιστεύεται ότι ο άνδρας ενήργησε μόνος του, αλλά οι έρευνες για τις συνθήκες συνεχίζονται.

Τι άλλο λέει η αστυνομία;

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Λονδίνο.

Έκαναν επίσης έκκληση για οποιονδήποτε μάρτυρα ή οποιονδήποτε με κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, κάμερα ή κουδούνι πόρτας να εμφανιστεί.

Ο αρχιφύλακας της αστυνομίας του Essex BJ Harrington είπε ότι ο Sir David είχε αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία των κοινοτήτων του Essex και του Southend και «απλώς άφησε τα καθήκοντά του όταν η ζωή του διακόπηκε φρικτά».

Εικόνα της περιοχής όπου έγινε η επίθεση

Τι είδαν οι μάρτυρες;

Ο Άντονι Φιντς, ο οποίος εργαζόταν εκεί κοντά, δήλωσε στο Sky News: 

«Φτάσαμε να κάνουμε κάποια δουλειά στο διπλανό κτίριο ... και στο σημείο που διέσχιζα το δρόμο είδα μια αναστατωμένη κυρία στο τηλέφωνο να λέει« πρέπει να φτάσεις γρήγορα, είναι ακόμα στο κτίριο».

Είπε ότι είχε δει ένοπλη αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρο και ελικόπτερο της αστυνομίας. Είπε στο LBC: 

«Είναι πολύ περίεργο και είναι πολύ ενοχλητικό, αυτό είναι σίγουρο».

Ο Λι Τζόρντισον, ο οποίος εργάζεται σε τοπικούς κρεοπώλες και βρισκόταν στη σκηνή λίγο μετά το μαχαίρι, είπε στο BBC ότι όλοι στην περιοχή ήταν σε κατάσταση σοκ.

«Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει - όχι όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν έτσι».

Ποιος ήταν ο Sir David Amess;

Ο Σερ Ντέιβιντ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με πέντε παιδιά, υπηρέτησε ως βουλευτής για 38 χρόνια, αρχικά στο Μπάσιλντον από το 1983, πριν εκπροσωπήσει το Σάουεντ Γουέστ από το 1997.

Μεγαλωμένος ως Ρωμαιοκαθολικός, ήταν γνωστός πολιτικά ως κοινωνικός συντηρητικός και εξέχων αγωνιστής κατά των αμβλώσεων.

Ηταν επίσης αφοσιωμένος αγωνιστής σε θέματα καλής μεταχείρισης των ζώων και υποστήριξε την απαγόρευση του κυνηγιού αλεπούς.

Ο 69χρονος ήταν υποστηρικτής του Brexit και πρωταθλητής φωνής για την πόλη που εκπροσωπούσε, ιδιαίτερα στη μακροχρόνια εκστρατεία του να κάνει το Σάουθεντ μια πόλη. 

Είχε ξεκινήσει μια νέα προσφορά τον περασμένο μήνα, μετά από διαγωνισμό, το καθεστώς της πόλης ανακοινώθηκε για τον εορτασμό του ιωβηλαίου της πλατίνας της Βασίλισσας του επόμενου έτους.

Ενώ δεν ήταν ποτέ υπουργός, ήταν μέλος πολλών επιτροπών Commons, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας και Επιχειρήσεων του Backbench.

Γεννημένος στο Plaistow στο ανατολικό Λονδίνο το 1952, πήγε σχολείο στο Λονδίνο και δίδαξε σε σχολείο της πόλης. 

Ηταν σύμβουλος προσλήψεων πριν γίνει βουλευτής.

Ηταν ιππότης στη λίστα τιμών της Πρωτοχρονιάς 2015 για πολιτικές και δημόσιες υπηρεσίες.




Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι;

Σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη Ντάουνινγκ Στριτ και αφιερώματα έρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε "οι καρδιές μας είναι γεμάτες σοκ και θλίψη" και ότι ο Σερ Ντέιβιντ ήταν "ένας από τους πιο ευγενικούς, ωραίους, πιο ευγενικούς ανθρώπους στην πολιτική".

Είχε ρεκόρ «ψήφισης νόμων για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους» στην κοινωνία και «πίστευε με πάθος σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της».

Ο ηγέτης των Εργατικών Sir Keir Starmer δήλωσε: 

«Σήμερα είναι μια σκοτεινή και μια συγκλονιστική μέρα - περισσότερο γιατί σπαρακτικά, ήμασταν εδώ πριν».

Είπε: 

«Πληροφορημένος από την πίστη του, ο Σερ Ντέιβιντ είχε μια βαθιά αίσθηση δημόσιου καθήκοντος και ήταν πολύ σεβαστός και του άρεσε πολύ στα σπίτια του Κοινοβουλίου, από όλες τις πλευρές».

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ δήλωσε: 

«Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τη δολοφονία του Σερ Ντέιβιντ Έμες, ο οποίος αφιέρωσε 40 χρόνια της ζωής του στην υπηρεσία της κοινότητάς του.Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του».

Ο Brendan Cox , του οποίου η σύζυγος Jo Cox MP δολοφονήθηκε το 2016, είπε: 

«Οι σκέψεις και η αγάπη μου είναι με την οικογένεια του David. Είναι όλα αυτά που έχουν σημασία τώρα.Αυτό φέρνει τα πάντα πίσω. Ο πόνος, η απώλεια, αλλά και η αγάπη που μας έδωσε το κοινό μετά τον χαμό του Jo. Ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τον David τώρα».

Ο Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ, Βίνσεντ Νίκολς δήλωσε: 

«Ο θάνατος του Σερ Ντέιβιντ «δημιουργεί μια οδυνηρή απώλεια σε τόσες πολλές ζωές».
Περιέγραψε τον βουλευτή ως κάποιον που «πραγματοποίησε την κλήση του ως καθολικός στη δημόσια ζωή με γενναιοδωρία και ακεραιότητα».

BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.