Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Πολλά τα ερωτηματικά από τη στάση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ

Υπάρχουν όντως επτά τραυματίες αστυνομικοί όπως μετέδωσε αρχικά η Κατεχάκη ή μήπως έχουμε την ίδια παραπληροφόρηση με τη Νέα Σμύρνη; Η ΕΣΗΕΑ δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλή

Ένα βίντεο, με τον αστυνομικό να επιτίθεται και να ξυλοκοπεί νέους που δεν έκαναν τίποτε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ήταν εκείνο που αποκάλυψε την αλήθεια. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ΕΛΑΣ, με ανακοίνωσή της, επέμενε πως ομάδα τριάντα ροπαλοφόρων (κατά προτίμηση «αντιεξουσιατών») ήταν αυτή που επιτέθηκε σε αστυνομικούς! 

Πολλά μέσα ενημέρωσης είχαν υιοθετήσει την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και έγιναν «ρόμπα», καθώς τα όσα αρχικά είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είχαν καμία σχέση με την αλήθεια! 

Δεν θα θέλαμε, επίσης, να θυμόμαστε την υπόθεση του «Ινδιάνου», που είχε συλληφθεί κατηγορούμενος πως τραυμάτισε τον άτυχο αστυνομικό σε επεισόδια που έγιναν τις επόμενες μέρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Με τις «πληροφορίες» της ΕΛΑΣ, ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν καμία αμφιβολία πως ήταν ο «ένοχος» της επίθεσης, αφού τον …δίκασαν και τον καταδίκασαν, με τον «Ινδιάνο» να μένει επτά μήνες προφυλακισμένος (υπενθυμίζουμε πως στους τριάντα μήνες βγήκε ο πυρηνάρχης της «Χρυσής Αυγής» στη Νίκαια) και μετά να απελευθερώνεται. 

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΑΣ πήρε επαίνους για τη αποτελεσματικότητά της να «συλλάβει» άμεσα τον δράστη της επίθεσης κατά του άτυχου αστυνομικού, καθώς ήταν θέμα τιμής αφού επρόκειτο περί παρολίγον λιντσαρίσματος αστυνομικού. 

Αλήθεια, γνωρίζουμε ποια φυσικά πρόσωπα επιτέθηκαν στον αστυνομικό εκείνη τη βραδιά;

Με το βίντεο που προέβαλε από το Πέραμα η «Καθημερινή», οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο του νεαρού, ακούγονται να λένε πως κανείς από αυτούς που δεν τραυματίστηκε και πως είναι όλοι καλά. Ακούγονται καθαρά. 

Μήπως λοιπόν δεν υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί; Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως καθίσταται απολύτως σαφές, μιλάμε για προσπάθεια συγκάλυψης των όσων έγιναν στο Πέραμα, αλλά και εσκεμμένης παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, που έστω και κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε έπραξε τα δέοντα στην περίπτωση του επεισοδίου στο Πέραμα, θα πρέπει να επιβληθεί του θέματος και να εξετάσει την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την ηγεσία της ΕΛΑΣ. 

Και οι υπεύθυνοι να πάνε σπίτι τους, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται. Ταυτόχρονα, αν δεν υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί, η ΕΣΗΕΑ πρέπει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά. 

Δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να παραπλανά δημοσιογράφους και να γράφει στα δελτία της ψεύτικα γεγονότα! (Και είμαστε σίγουροι πως η ηγεσία της Ένωσής μας θα το πράξει).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.