Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Έκρυθμη η κατάσταση στον Ασπρόπυργο – Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό ■ΒΙΝΤΕΟ

Μυρίζει μπαρούτι στον Ασπρόπυργο με τους Ρομά να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους για τον θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά κατά την καταδίωξη τα ξημερώματα του Σαββάτου

Τεταμένο το κλίμα στον Ασπρόπυργο για το περιστατικό στο Πέραμα. Ρομά πέταξαν πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου - λάμψης αλλά και με νερό υπό πίεση.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Αττική οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου. Περίπου 200 Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για το περιστατικό στο Πέραμα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος από αστυνομικά πυρά.

Οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειρομβοβίδων κρότου - λάμψης αλλά και με χρήση νερού από τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛΑΣ "Αίαντες".

Οι διαδηλωτές έκαψαν και ένα αυτοκίνητο της Αττικής Οδού επί του οδοστρώματος, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα και κάδους απορριμάτων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και οχήματα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, γίνεται με εκτροπή στο Σ.Ε.Α. Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, έχει γίνει εκτροπή κυκλοφορίας από το ρεύμα προς Κόρινθο της Αττικής Οδού στον ΣΕΑ Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, Ρομά που διαμαρτύρτονται για το θάνατο του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Πέραμα, έκλεισαν το δρόμο.

Στο σημείο επικρατεί ένταση και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν βάλει φωτιές και πετάνε πέτρες στο οδόστρωμα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η διακοπή της κυκλοφορίας έχει συμβεί στη θέση Ρουπάκι στην Αττική όπου οι συγκεντρωμένοι Ρομά, περίπου 200 άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε λάστιχα και πετούν πέτρες.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για καμένο αυτοκίνητο της Αττικής Οδού.

Στο σημείο έχουν ήδη φθάσει αστυνομικές δυνάμεις ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία.

Nωρίτερα, μάλιστα, προληπτικά έκλεισε και το ρεύμα της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο στην είσοδο από Ολυμπία Οδό, που είναι πλέον ανοιχτό.

Η αστυνομία, για να διευκολύνει τους οδηγούς, στο ρευμα προς Κόρινθο εκτρέπει τα οχήματα στον Σ.Ε.Α Ασπροπύργου.

Σημειώνεται ότι χθες στην περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του Ασπρόπυργου εκτυλίχθηκαν και πάλι επεισόδια με αστυνομία και Ρομά.

Ρομά κάνει live στο Instagram την ένταση στον Ασπρόπυργο

Τσιγγάνοι μπλοκάρουν τον δρόμο και προκαλούν επεισόδια παίρνοντας την δικαιοσύνη στα "χέρια τους" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.