Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πότε και πώς η αύξηση του επιδόματος ανεργίας

 
Ανοίγει ο δρόμος για υιοθέτηση ελαστικότερων κριτηρίων απονομής του

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επίδομα ανεργίας επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Πρόσφατα, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο ως προς το επίδομα ανεργίας όσο και ως προς το πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Επεσήμανε ότι ο ρόλος του ΟΑΕΔ θα αναβαθμιστεί ως προς την επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και ανάλογη αύξηση των κονδυλίων.

Η πρόθεση αυτή δεν είναι ασύνδετη με τις δηλώσεις περί αναμόρφωσης του πλαισίου που διέπει το επίδομα ανεργίας, καθώς έχει διαπιστωθεί αφενός ότι είναι πολύ λίγοι οι άνεργοι που δικαιούνται το επίδομα, αφετέρου ότι παραμένει το ίδιο για όλους, καθ' όλη τη διάρκεια της επιδότησης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, ειδικά για το επίδομα ανεργίας, η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει και πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, στο κυβερνητικό της πρόγραμμα, ότι θα προωθήσει ελαστικότερα κριτήρια απονομής, με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων ανέργων.


Αν και το νέο πλαίσιο δεν έχει ακόμη «κλειδώσει», οι δύο σημαντικές αλλαγές θεωρούνται αλληλένδετες, καθώς στόχος είναι να στηριχθούν πιο αποτελεσματικά αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη, για όσο καιρό το έχουν ανάγκη, και παράλληλα να δημιουργηθούν οι συνθήκες και τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να ενταχθούν ενεργά στην αγορά εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.