Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ και η επέλαση της πανδημίας "έριξαν" το πετρέλαιο

Υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά την απρόσμενη αύξηση που εμφάνισαν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ και εν μέσω των ανησυχιών για επιβράδυνση της ζήτησης εξαιτίας της συνεχιζόμενης ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνηση με τις τιμές του πετρελαίου να ενισχύονται, τάση που διήρκεσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, αντλώντας αισιοδοξία από την ενθαρρυντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου αλλά και των προσδοκιών ότι ο OPEC θα προχωρήσει σε επέκταση των περικοπών πετρελαίου που έχουν συμφωνηθεί.

Ωστόσο, η ασταμάτητη επέλαση της πανδημίας παγκοσμίως και το ενδεχόμενο επέκτασης των περιοριστικών μέτρων επισκίασε την αρχική αισιοδοξία, ασκώντας πιέσεις στις τιμές, οι οποίες εντάθηκαν έτι περαιτέρω μετά την απροσδόκητη αύξηση που κατέγραψαν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλι κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ θα μειωθούν κατά 3 εκατ. βαρέλια.

Εξέλιξη που ενέτεινε ακόμη περισσότερο τους φόβους για μείωση της ζήτησης, αυξάνοντας τις πιέσεις στις τιμές που ολοκλήρωσαν τελικά τη συνεδρίαση με απώλειες.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου "έχασε” την Πέμπτη 33 σεντς ή 0,8% και έκλεισε στα 41,12 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενδοσυνεδριακά φτάσει έως τα 42,19 δολάρια.

Αντίστοιχη εικόνα εμφάνισε και το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Ιανουαρίου, που υποχώρησε κατά 25 σεντς ή κατά 0,6% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 44,05 δολάρια το βαρέλι.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.