Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί ο θάνατος της Ρουθ Γκίνσμπεργκ στις ΗΠΑ



Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1993. Υπήρξε υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και των φιλελεύθερων αξιών

Σε ηλικία 87 ετών νικημένη από τον καρκίνο έφυγε η ανυποχώρητη υπερασπίστρια των φιλελεύθερων αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Η Γκίνσμπεργκ, παιδί φτωχής οικογένειας από το Μπρούκλιν, ήταν εκπληκτικά δημοφιλής στις ΗΠΑ και μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες / προσωπικότητες στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Υπήρξε η μακροβιότερη δικαστής και η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του Ανώτατου Δικαστηρίου ενώ υπηρέτησε για 27χρόνια τον θεσμό.

Ο Ντόναλτ Τραμπ έμαθε για την απώλειά της και μίλησε με θερμά λόγια γι’ αυτή.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο θάνατος της Γκίνσμπεργκ ίσως επιτρέψει στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ να προσπαθήσει να επεκτείνει τη οριακή συντηρητική πλειοψηφία των συντηρητικών στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.