Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Σαρηγιάννης: Βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα

Ο καθηγητής του ΑΠΘ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, ο οποίος τόνισε σε δραματικό τόνο πως βαδίζουμε στο χειρότερο δυνατό σενάριο, αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε: «Εδώ και 10 μέρες βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο... να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα! Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Παράλληλα, ο καθηγητής διευκρίνισε, αναφορικά με την προοπτική ενός lockdown: «Συζητάμε για μερικά lockdown. Συζητάμε με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό για να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή. Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα», ενώ πρότεινε ενδεικτικά τη μείωση επαφών και την τηλεργασία. 


Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων, καθώς η δυναμική τους μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
Ενδεικτικό της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι το γεγονός ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι θάνατοι που είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση μετά τους 10 θανάτους της 10ης Απριλίου και τους 7 θανάτους που καταγράφηκαν στις 29 και στις 30 Μαρτίου.

Εκείνη την περίοδο τα κρούσματα άγγιζαν τα 100 ενώ χθες, 16 Σεπτεμβρίου, ξεπέρασαν για μία ακόμη ημέρα τα 300. Επίσης, ρεκόρ σημειώνουν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ που φτάνουν τους 67. Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον απολογισμό του 24ωρου έκανε λόγο για τρεις νεκρούς αλλά έκτοτε και μέχρι τις 22.30 της ίδιας ημέρας καταγράφηκαν άλλοι τρεις θάνατοι, ανεβάζοντας στα 320 τα θύματα από την πανδημία στη χώρα μας.

Όπως συμβαίνει με όλες τις στατιστικές επιδόσεις της πανδημίας, έτσι και στα θύματα υπάρχει μεγάλη αύξηση, επιβεβαιώνοντας την απαισιόδοξη εκτίμηση πως τον Σεπτέμβριο θα σημειωθεί ρεκόρ θανάτων. Ήδη, στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 53 θάνατοι, όσοι δηλαδή καταγράφηκαν συνολικά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

ΜΗΝΕΣ 2020ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ COVID
19Σεπτέμβριος 53
Αύγουστος 60
Ιούλιος 14
Ιούνιος 18
Μάιος 35
Απρίλιος 91
Μάρτιος 49
ΣΥΝΟΛΟ 320

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.