Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Χρήστος Ζερεφός: “Ο Χαρδαλιάς έχει δίκιο, ποτέ δεν δίνουμε εντολή εκκένωσης σε σφοδρή νεροποντή”


O Χρήστος Ζερεφός σε δηλώσεις του σχετικά με την μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια από τις πλημμύρες, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ορθές.

Μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ακαδημαϊκός τόνισε: «Καλώς δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης. Εχει δίκιο ο κ. Χαρδαλιάς. Στο νερό ποτέ εκκένωση γιατί θα… πνιγούν οι άνθρωποι».

Η δήλωση του ακαδημαϊκού με σπουδές στην Γεωλογία και Μετεωρολογία, Καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, έρχεται μετά την κριτική που δέχθηκε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη μη λειτουργία του 112.

Το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής μίλησε επίσης στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ τονίζοντας επίσης ότι «το μόνο που θα μπορούσε ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι». 

Και συμπλήρωσε ότι στις πολύ μεγάλες καταστροφές πολύ λίγα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και η Πολιτεία. «Στο νερό ισχύει η διάσωση από αέρος, εάν είναι δυνατόν- που συνήθως δεν είναι. Αλλιώς να ανέβουν σε ταράτσες ή ψηλούς ορόφους. Πρέπει να υπάρξει ένας πολεοδομικός κανονισμός, που τουλάχιστον στις περιοχές που δέχονται συνήθως μεγάλους όγκους νερού, να έχουν όλα τα διαμερίσματα πρόσβαση στις ταράτσες».

Ο κ. Ζερεφός επανέλαβε και αυτός ότι το φαινόμενο στην Εύβοια ήταν πολύ ακραίο, αφού έπεσε σε 4-5 ώρες όσο νερό πέφτει σε 7-8 μήνες στην Αθήνα, τόνισε όμως ότι «τα ακραία φαινόμενα θα είναι πιο συχνά στο μέλλον και θα έχουμε και άλλες Εύβοιες στο μέλλον, αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας».

Βίντεο: Η τοποθέτηση του Χρήστου Ζερεφού για την Εύβοια

Οι δηλώσεις του Χρήστου Ζερεφού σχετικά με την διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια:



Η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χαρδαλιά

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την στήριξή του στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στην Εύβοια που επλήγη από την φονική καταιγίδα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στους διασώστες, τους πυροσβέστες και στο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για την προστασία ανθρώπινων ζωών, τονίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί την αμφισβήτηση της συνεισφοράς τους, ειδικά σε μία εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα σειρά προκλήσεων.


Prime Minister GR
@PrimeministerGR
Καλοπροαίρετη κριτική είμαστε πάντα έτοιμοι να ακούσουμε, αλλά θα ήταν πολύ άδικο να αμφισβητηθεί η τεράστια προσφορά της Πολιτικής Προστασίας. Δίνει πολλαπλές μάχες, στην πανδημία, σε φωτιές, σε πλημμύρες, πιστοποιεί τη μεγάλη χρησιμότητά της και έχει τη στήριξη όλων μας. 


«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πολιτική Προστασία τους τελευταίους μήνες δίνει πολλαπλές μάχες σε πολλά επίπεδα, πιστοποιεί τη μεγάλη χρησιμότητά της σε όλα τα επίπεδα, στην πανδημία, σε φωτιές, σε πλημμύρες και έχει τη στήριξη όλων μας. Όπως και ο Υφυπουργός, ο κύριος Χαρδαλιάς, έχει την απόλυτη προσωπική μου στήριξη στον αγώνα τον οποίο κάνει», δήλωσε.

«Η καλόπιστη κριτική για την κυβέρνησή μας είναι πάντα καλοδεχούμενη», τόνισε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε εκεί που θέλουμε και μπορούμε. Γνωρίζετε, πολύ καλά, ότι ειδικά για την Πολιτική Προστασία έχει ανακοινωθεί ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα σε ορίζοντα τετραετίας. Δεν μπορώ, όμως, να δεχτώ ότι με ένα απόλυτο και πάρα πολύ εύκολο τρόπο θα αφορίζεται ή θα καταδικάζεται μια πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τον τελευταίο χρόνο».

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χαρδαλιάς δέχτηκε δριμύτατη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ , μετά τις δηλώσεις του για την χρήση του 112 στην Εύβοια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.