Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία με 191 επιβάτες – Κόπηκε στα δύο η άτρακτος




Ένα αεροπλάνο Air India Express με 190 άτομα στο αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδρόμιο της νότιας πολιτείας της Κεράλα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 άτομα, λένε αξιωματούχοι.

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Air India Express που εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι μεταφέροντας 191 επιβάτες,  ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της πόλης Καλκούτα της Ινδίας, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.




Υπουργός της κυβέρνησης στην Ινδία έκανε λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς και 15 τραυματίες. Εκπρόσωπος της εταιρείας, από την πλευρά του, είπε πως η άτρακτος του αεροπλάνου έσπασε στα δύο μετά την προσγείωση και πολλοί επιβάτες έχουν τραυματιστεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το RT τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν. 




Η χθεσινή συντριβή είναι το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.

«Δυστυχώς, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συλλυπούμαι τους συγγενείς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Χαρντίπ Σινγκ Πούρι, σε ανάρτησή του στο Twitter. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν τραυματιστεί και οι 15 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.



An Air India Express plane has broken into two pieces after skidding off end of runway at an airport in the southern state of Kerala, officials say bbc.in/2PuEIe2


Ο Πούρι ανέφερε ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί και όλοι οι επιβάτες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Νωρίτερα χθες, η αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις εγκλωβισμένους.

Τα τοπικά κανάλια έδειξαν εικόνες με τους επιβάτες -ορισμένοι ήταν ακίνητοι πάνω σε φορεία- να μεταφέρονται σε νοσοκομεία από τραυματιοφορείς που φορούσαν μάσκες λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.