Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Για απάτη ύψους 77 εκατομμυρίων καταδικάστηκε o εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος της SEA JETS

Δικαστήριο στο Λονδίνο αποφάσισε ότι ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος ενορχήστρωσε απάτη, 
βάζοντας ανθρώπους του να υποδυθούν τους πειρατές και να βάλουν φωτιά σε τάνκερ ιδιοκτησίας του ώστε να εισπράξει αποζημίωση 77 εκατομμυρίων από την ασφαλιστική του εταιρεία.


Το 2011 στα ανοιχτά της Υεμένης, το τάνκερ Brillante Virtuoso κάηκε με χειροβομβίδα από ανθρώπους που παρίσταναν τους πειρατές, ενώ ένας Βρετανός ερευνητής που στάλθηκε για να ρίξει φως στο περιστατικό δολοφονήθηκε στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της έρευνάς του.

Ο Ηίόπουλος είχε αποκτήσει 8 τάνκερ την περίοδο 2004-2008 όμως άρχισε γρήγορα να έχει ζημίες με τις αναταράξεις της αγοράς. Ο εφοπλιστής θεωρήθηκε αναξιόπιστος από το δικαστήριο καθώς επιχείρησε να αποκρύψει αρχεία και δεν κατέθετε σε προηγούμενες ακροάσεις.

Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ο Ηλιόπουλος έχει στην ιδιοκτησία του την SEAJETS, η οποία πραγματοποιεί 260 συνδέσεις μεταξύ λιμανιών του Αιγαίου, εξυπηρετεί 26 νησιά στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με έναν στόλο που μπορεί να μεταφέρει 1.450 οχήματα και 8.500 επιβάτες, ενώ είχε βάλει και δρομολόγια στη Σαμοθράκη.

Το 2018 βραβεύτηκε με τα Greek Shipping Awards μαζί με τον Νίκο Πατέρα. Η Seajets θεωρήθηκε Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς και απέσπασε τη σχετική διάκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.