Ένα κόλπο που αλλάζει τα δεδομένα στην κουζίνα
Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρεται σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να βγάλει τους χυμούς του και να καραμελώσει σταδιακά.
Μέχρι να αποκτήσει την υφή της μαρμελάδας δηλαδή και να γίνει εντελώς καφέ. Δύσκολο δεν είναι, είναι απλώς χρονοβόρο. Και απαιτεί φυσικά διαρκή παρακολούθηση.
Η ιστοσελίδα Serious Eats έχει όμως έναν τρόπο για να επιταχυνθεί η διαδικασία χωρίς να υπονομευτούν τα αποτελέσματά της. Προσθέτοντας μια πρέζα μαγειρική σόδα και μια πρέζα ζάχαρη στο τηγάνι!
Μέσω δοκιμής και λάθους κατέληξε στο μαγικό. Χρειάζεται όμως φειδώ. Παρά το γεγονός, μας λέει πάντα το Serious Eats, πως μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας έριξε τον χρόνο καραμελώματος των κρεμμυδιών στο μισό, επηρέασε τελικά τη γεύση.
Η ιδανική αναλογία που προτείνει είναι 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα ανά μισό κιλό κομμένων κρεμμυδιών…
Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρεται σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να βγάλει τους χυμούς του και να καραμελώσει σταδιακά.
Μέχρι να αποκτήσει την υφή της μαρμελάδας δηλαδή και να γίνει εντελώς καφέ. Δύσκολο δεν είναι, είναι απλώς χρονοβόρο. Και απαιτεί φυσικά διαρκή παρακολούθηση.
Η ιστοσελίδα Serious Eats έχει όμως έναν τρόπο για να επιταχυνθεί η διαδικασία χωρίς να υπονομευτούν τα αποτελέσματά της. Προσθέτοντας μια πρέζα μαγειρική σόδα και μια πρέζα ζάχαρη στο τηγάνι!
Μέσω δοκιμής και λάθους κατέληξε στο μαγικό. Χρειάζεται όμως φειδώ. Παρά το γεγονός, μας λέει πάντα το Serious Eats, πως μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας έριξε τον χρόνο καραμελώματος των κρεμμυδιών στο μισό, επηρέασε τελικά τη γεύση.
Η ιδανική αναλογία που προτείνει είναι 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα ανά μισό κιλό κομμένων κρεμμυδιών…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.