Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

“Διδώ”: Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες στην Αττική, από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Διδώ”.


Στα χρονογραφήματα των των μετεωρολογικών καμερών, οι οποίες βρίσκονται στο Λόφο Βώκου της Νίκαιας και στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης, καταγράφονται εικόνες που δείχνουν τον ουρανό της Αττικής να είναι γεμάτος σύννεφα και ξαφνικά να σκοτεινιάζει.



Πώς εξελίσσεται η “Διδώ”

Από το πρωί της Τετάρτης σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της "Διδούς", έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, για το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.