Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Πόση ώρα τελικά βράζουμε ένα αυγό;

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε.
Μπορεί να νομίζετε πως αστειευόμαστε αλλά το γέλιο θα σας κοπεί όταν συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλοί ενήλικες εκεί έξω που δεν ξέρουν να φτιάχνουν ούτε αυγό βραστό κυριολεκτικά.


Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία σίγουρα έχετε γίνει πολλές φορές ο περίγελος της παρέας όταν θέλουν να υπερτονίσουν το πόσο ακαμάτης είστε και σας ρωτάνε χωρίς ουσιαστικά να περιμένουν απάντηση: «Για πες μας ρε…πόση ώρα χρειάζεται για να βράσουμε ένα αυγό;» ενώ στην πραγματικότητα ούτε εκείνοι γνωρίζουν.


Επιστρατεύσαμε για μία ακόμη φορά τους ειδικούς, συγκεκριμένα μαμάδες και γιαγιάδες ώσπου στο τέλος βρήκαμε κατά μέσο όρο ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος βρασμού για να γίνει ένα αυγό, σφιχτό ή μελάτο και αυτό γιατί όταν καταλήγει να είναι το αυγό κάτι μεταξύ των δύο είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν το θέλει.

Πριν προχωρήσετε στο βράσιμο των αυγών πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα αυγά που σκοπεύετε να φάτε είναι φρέσκα. Αυτό το διαπιστώνουμε βάζοντας τα αυγά σε ένα μπολ με νερό. Μόνο αν το αυγό βυθίζεται και δεν επιπλέει περνάμε στο βράσιμο. 

Η ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να καλύπτει όλα τα αυγά που θα βράσετε.
Αν συγκαταλέγεστε στην ομάδα των ανθρώπων που τρώνε το αυγό τους σφιχτό, κομμένο στα τέσσερα με μπόλικο αλάτι και πιπέρι θα προτιμήσετε τα λιγότερο φρέσκα αυγά που διαθέτετε με ιδανικότερο χρόνο βρασμού είναι τα δώδεκα λεπτά.
Μπορείτε να προσθέσετε και ξύδι ή αλάτι.
Αν πάλι το προτιμάτε μελάτο με ανοιγμα στην κορυφή για να το απολαμβάνετε σε κουταλιές τρώγοντας ως επί το πλείστον τον κρόκο το βράζετε στα πέντε λεπτά.

Για τους πολύ μερακλίδικες οι γιαγιάδες το συνιστούν με λαχταριστές βούτες ψωμιού μέσα στο ζουμί του κρόκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.