Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ελενα Ράπτη - Κίμωνας Μπάλλας: Πώς έφτασαν στον μυστικό γάμο

Στα μέσα Μαΐου η Ελενα Ράπτη εγκατέλειψε το club των εργενισσών, καθώς στο πλάι του προσωπικού της φρουρού Κίμωνα Μπάλλα βρήκε την ευτυχία -

Ο γάμος δεν είναι παρά μόνο η αρχή μιας πολλά υποσχόμενης κοινής ζωής
Απρίλιος 2019. Στο αρχοντικό της Σήλιας Κριθαριώτη, στην οδό Δαιδάλου στην Πλάκα, μπαίνει βιαστικά μια γυναίκα. Ζητάει να δει σχέδια για νυφικά. Οταν οι υπάλληλοι του ατελιέ την αναγνωρίζουν, ξεπερνώντας το αρχικό ξάφνιασμα, αρχίζουν να της κάνουν τις προτάσεις τους. Εκείνη δείχνει δεκτική στις διαφορετικές ιδέες που ακούγονται και με την ευγένεια που τη διακρίνει ζητά να δει και την ίδια τη σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη.

Για τη δημοφιλή βουλευτή Θεσσαλονίκης Ελενα Ράπτη και τον φρουρό της προσωπικής της ασφάλειας με καταγωγή από τα Τρίκαλα, Κίμωνα Μπάλλα, ο γάμος ήταν η φυσική εξέλιξη μιας σχέσης που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, τότε που ο Κίμωνας συγκαταλεγόταν στους αστυνομικούς που μεριμνούσαν για την προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οταν όμως ανέλαβε την προστασία της εξαιρετικά δραστήριας και ομολογουμένως όμορφης πολιτικού Ελενας Ράπτη δημιουργήθηκε αμέσως μεταξύ των δύο μια δυνατή σχέση που ξεκίνησε ως φιλία, αλλά δεν άργησε να εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα και αγάπη. Τα κοινά ενδιαφέροντα, οι κοινωνικοί προβληματισμοί, η προσφορά στον άνθρωπο, οι δράσεις και οι δραστηριότητες τους έφεραν πολύ κοντά. Η Ελενα δεν έκανε βήμα χωρίς τον Κίμωνα, ούτε ο Κίμωνας χωρίς την Ελενα. 

Στη συμπρωτεύουσα εκείνοι που τους έβλεπαν συχνά το είχαν υποπτευθεί. Για τον στενό τους κύκλο, άλλωστε, αποτελούσε κοινό μυστικό: «Οι δυο τους ήταν εδώ και καιρό μαζί ευτυχισμένοι». Αλλοι με το που ανακοινώθηκε ο γάμος δεν δίστασαν να χαμογελάσουν φέρνοντας συνειρμικά στο μυαλό μια πολυαγαπημένη ταινία, τον «Σωματοφύλακα» με τη Γουίτνεϊ Χιούστον και τον Κέβιν Κόστνερ. Ποιος μπορεί άλλωστε να αμφισβητήσει τις ομοιότητες στις δύο ιστορίες; Mόνο που όσον αφορά την Ελενα και τον Κίμωνα δεν επρόκειτο για σενάριο αλλά για την πραγματική ζωή.

Οι λιτές μπομπονιέρες με το τρυφερό μήνυμα «Σε αγαπώ μέχρι το φεγγάρι και πίσω πάλι», το εικόνισμα της Παναγίας και φυσικά το ρομαντικό νυφικό διά χειρός Σήλιας Κριθαριώτη διαμόρφωσαν το ύφος του γάμου που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό


Από τη Βουλή στην εκκλησία

Μπορεί να ήταν οι επαγγελματικές δραστηριότητες που τους έφεραν κοντά, αλλά μέσα από τις ασχολίες που απολαμβάνουν και οι δύο ανακάλυψαν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου το άλλο τους μισό. Εκείνη αγαπά τις αποδράσεις και εκείνος να επισκέπτεται μοναστήρια, από τα οποία εμπνέεται και στη συνέχεια αποτυπώνει μορφές αγίων στο τελάρο, αφού η αγιογραφία είναι εδώ και χρόνια η ασχολία που τον χαλαρώνει. Ο ιδιωτικός φρουρός ζωγραφίζει εκπληκτικά, γι’ αυτό και όταν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της μέλλουσας συζύγου του στον οίκο Celia Kritharioti γνωρίστηκε με τη Σήλια και της έκανε δώρο ένα εικόνισμα που είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος, η διάσημη σχεδιάστρια έμεινε με το στόμα ανοικτό από την υπέροχη μορφή του αρχάγγελου Γαβριήλ.

Και στον βουλευτικό αγώνα της Ελενας, όμως, στη Θεσσαλονίκη, εκείνος βρισκόταν πάντα δίπλα της. Για τους γνωρίζοντες, οι δυο τους αποτελούσαν ένα αχτύπητο δίδυμο, ενώ ο Κίμωνας βοήθησε την Ελενα όσο οι πολύ δικοί της άνθρωποι. Ηταν ο φύλακας άγγελός της σε όλη την έντονη περίοδο πριν από τις εκλογές, στις οποίες τελικά για ακόμη μία φορά η Ελενα Ράπτη διέπρεψε. 

Τον γάμο τους, πάντως, τον είχαν αποφασίσει από τον χειμώνα. Εκείνο που δεν είχαν οριστικοποιήσει ήταν η ημερομηνία. Κι αυτό επειδή έτρεχαν πολιτικές εξελίξεις που προκάλεσαν ένα παιχνίδι με τον χρόνο. Στην πρώτη αλλαγή της αρχικής ημερομηνίας συντέλεσε η προκήρυξη των ευρωεκλογών και έπειτα των βουλευτικών εκλογών. Τελικά, ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι, σε αγαπημένο μοναστήρι του ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη, κεκλεισμένων των θυρών. Στην πιο ευτυχισμένη μέρα της Ελενας και του Κίμωνα τηρήθηκαν όλες οι παραδόσεις. Ως είθισται, λοιπόν, η λαμπερή νύφη έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Ανάμεσα στους καλεσμένους δεν υπήρχαν παρά μόνο στενοί συγγενείς. Οι γονείς της Ελενας και η αδελφή της με τα παιδιά της, η μητέρα του Κίμωνα (τον πατέρα του τον έχασε πέρυσι), οι δύο αδελφές και ο αδελφός του και τα οκτώ του ανίψια. 

Η τελετή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, αφού όλη η οικογένεια συμμετείχε στο μυστήριο ψάλλοντας. Ανθρωπος από το περιβάλλον του ζευγαριού που γνωρίζει τα γεγονότα με λεπτομέ­ρειες τόνισε στο «Gala» ότι επικρατούσε μια μοναδικά ρομαντική αλλά και κατανυκτική ταυτόχρονα ατμόσφαιρα, ότι ήταν διάχυτη μια ιδιαίτερη ενέργεια που δύσκολα πλέον συναντάς αυτή την εποχή σε τέτοιους κύκλους. Οσο για τους κουμπάρους, προέρχονταν επίσης από τον πολύ στενό κύκλο του ζευγαριού - ήταν η κολλητή φίλη της Ελενας και ένας φίλος του Κίμωνα από τα παιδικά του χρόνια. 

Ο γάμος κρατήθηκε μυστικός ακόμη και από φίλες της νύφης που είχαν ενεργό ρόλο στο μυστήριο, όπως τη Ράνια Μπουντούρη, γνωστή make up artist που το πρωινό της 19ης Μαΐου η Ελενα τη φώναξε για να τη βάψει με τη δικαιο­λογία μιας κοινωνικής υποχρέωσης, αλλά και την Αννα Καρβουνίδου, που διαθέτει κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη και στην οποία η Ελενα παράγγειλε τις βέρες στέλνοντάς της τα νούμερα και προφασιζόμενη ότι προορίζονται για τον γάμο ενός φιλικού ζευγαριού στον οποίο θα εκτελούσε χρέη κουμπάρας. 

Σε αντίθεση με το νυφικό φόρεμα που ήταν περίτεχνο, οι μπομπονιέρες ήταν απλές, κλασικές, με τούλι. Οσο για το τραπέζι του γάμου, προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι αλλά και να μην υπάρξουν διαρροές στον Τύπο, πραγματοποιήθηκε στο πατρικό της Ελενας, στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Ταξίδι του μέλιτος δεν ακολούθησε εφόσον μεσολαβούσαν οι εκλογές και οι αμέτρητες υποχρεώσεις που συνεπάγονταν για την Ελενα. Εξάλλου, άλλο ήταν αυτό που ενδιέφερε εξαρχής τη γοητευτική πολιτικό, το να κρατηθεί αυτός ο γάμος επτασφράγιστο μυστικό. «Ο σκοπός της ήταν να μη θεωρηθεί ότι εκμεταλλεύεται την προσωπική της ζωή για ψηφοθηρία. Η Ελενα Ράπτη ήθελε να τεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων της με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Επιθυμούσε να έρθει αντιμέτωπη με την κάλπη με απολύτως πολιτικά χαρακτηριστικά», ισχυρίζονται άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά. Η όλη στάση της ήταν αναμφισβήτητα προς τιμήν της. «Δεν υπήρξε κάποια κοινωνική ανάγκη, ήταν ένα μυστήριο που έκρυβε αλήθεια και πραγματοποιήθηκε μέσα από την ψυχή των δύο πρωταγωνιστών», συμπληρώνουν. Και έχουν δίκιο. Εκείνος άλλωστε που δεν έχει ανάγκη να εκμεταλλευτεί ένα κοινωνικό γεγονός και που θέλει να διαφυλάξει το πιο σεβαστό κομμάτι της προσωπικής του ζωής μπορεί να το καταφέρει. Η δημοσιότητα, πάντως, δεν αρέσει ούτε στον Κίμωνα Μπάλλα, που κινείται πάντα σχεδόν αθόρυβα. 

Η Ελενα Ράπτη επέδειξε για ακόμη μια φορά την υψηλή αισθητική της και στην επιλογή του νυφικού. Φίλες της αποκαλύπτουν ότι πάντα έλεγε πως «αν ποτέ παντρευτώ, θα ήθελα να φορέσω νυφικό του οίκου Celia Kritharioti». Η Σήλια Κριθαριώτη μιλώντας στο «Gala» μας είπε: «Το νυφικό ήταν απλικαρισμένη και κεντημένη δαντέλα πάνω σε μεταξωτό τούλι, εφαρμοστό με μικρή ουρά. Υπήρξε και κεντημένο πέπλο που έπεφτε από πάνω. Ηξερε από την αρχή τι ήθελε και έκανε δυο - τρεις πρόβες. Την Ελενα δεν τη γνώριζα προσωπικά, εκτίμησα όμως το γεγονός ότι δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο σημαντική για εκείνη στιγμή. Αυτό, σε μια εποχή όπου τα πάντα τίθεται σε κοινή θέα, αποδεικνύει μια μοναδική ποιότητα!». 


Η ανάρτηση και η πρώτη δημόσια εμφάνιση 

Το γεγονός ότι η Ελενα Ράπτη διατηρεί μια σχέση αλήθειας με τον κόσμο της την έκανε να σκεφτεί αρκετά το ποιος θα ήταν ο πιο σωστός χρόνος για να δημοσιοποιήσει τον γάμο της. Οταν ολοκληρώθηκαν οι εκλογές, σχηματίστηκε η κυβέρνηση και κατακάθισε η σκόνη των πολιτικών εξελίξεων έκρινε ότι είχε φτάσει η κατάλληλη στιγμή. Ετσι, μόλις την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω διακοπών και θέρους, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram όπου αποκάλυψε ότι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου σε στενό οικογενειακό κύκλο, ξαφνιάζοντας τους πάντες, καθώς δεν ήταν γνωστή ούτε καν η σχέση της. 

Χωρίς να γνωστοποιήσει τον χρόνο τέλεσης του μυστηρίου, ούτε το όνομα του συζύγου της, έγραψε: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πανέμορφη στιγμή της ζωής μου. Πριν από λίγο καιρό ο σύντροφός μου κι εγώ ενωθήκαμε με το Ιερό Μυστήριο του γάμου. Παντρευτήκαμε όπως ακριβώς το είχαμε ονειρευτεί! Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο προσευχηθήκαμε στον Θεό να μας χαρίσει έναν ευλογημένο γάμο και μια ζωή με αγάπη, σεβασμό και πίστη». Η ανάρτηση συνοδεύτηκε και από μερικές διακριτικές φωτογραφίες που έδειχναν το ζευγάρι να περπατά με την πλάτη γυρισμένη στον φακό ,αλλά και τις μπομπονιέρες, οι οποίες, περιείχαν στο εσωτερικό τους το μήνυμα «Σ’ αγαπώ μέχρι το φεγγάρι και πίσω πάλι». Πλάι τους ήταν ακουμπισμένη η εικόνα της Παναγίας. 

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε κατά την ορκωμοσία των βουλευτών μετά τις εκλογές. Ο Κίμωνας Μπάλλας περπατούσε πότε στο πλάι και πότε πίσω από την όμορφη Ελενα, ανάλογα με το πού βρίσκονταν οι κάμερες, όμως επειδή κανείς δεν γνώριζε για τη σχέση τους, πόσο μάλλον για τον γάμο, δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία του. Επρεπε να περάσουν τρεις μήνες για να αντιληφθούν όλοι πως επρόκειτο για τον άνδρα της ζωής της. 

Το νέο ξεκίνημα 

Το προηγούμενο διάστημα η Ελενα Ράπτη και ο Κίμωνας Μπάλλας ξεκουράστηκαν μετά από τον σκληρό προεκλογικό αγώνα κάνοντας στη Χαλκιδική ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές και ύστερα επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Ο Κίμωνας, που πλέον κατέχει την πιο αξιοζήλευτη θέση στη ζωή της Ελενας, είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα και στα επαγγελματικά του, αφού θα εγκαταλείψει τη θέση της προσωπικής της ασφάλειας και θα μετακινηθεί για ευνόητους λόγους σε άλλο πόστο. 

Οι δυο τους ατενίζουν με αγάπη και αισιοδοξία το μέλλον και οραματίζονται μια διευρυμένη οικογένεια. Τα παιδιά εξάλλου συγκαταλέγονται στα άμεσα σχέδιά τους αφού αμφότεροι προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες.

Ως φρουρός της προσωπικής της ασφάλειας ο Κίμωνας Μπάλλας ήταν η «σκιά» της Ελενας Ράπτη σε κάθε της βήμα. Ελάχιστοι γνώριζαν για την ερωτική σχέση που είχε δημιουργηθεί  μέχρι τη δημοσιοποίηση του γάμου τους την προηγούμενη εβδομάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.