Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σκληρές εικόνες: Φάλαινα πέθανε αφού κατάπιε 40 κιλά πλαστικές σακούλες

Μια νεαρή φάλαινα που ξεβράστηκε νεκρή στις Φιλιππίνες πέθανε από «γαστρικό σοκ» αφού είχε πλαστικές σακούλες βάρους 40 κιλών στο στομάχι της.



Οι ερευνητές στην πόλη Davao, στο νησί Mindanao των Φιλιππίνων, ανακάλυψαν σοκαρισμένοι την αιτία θανάτου της φάλαινας, που ξεβράστηκε στην ξηρά το Σάββατο.



Σε μια δήλωση στη σελίδα του Facebook, οι ερευνητές του μουσείου φυσικής ιστορίας «D’Bone Collector Museum» ανέφεραν ότι βρήκαν στο στομάχι της 40 κιλά σακούλες από πλαστικό, μεταξύ των οποίων ήταν 16 σάκοι ρυζιού και πολλαπλές τσάντες αγορών.

Εικόνες από την νεκροψία στη φάλαινα έδειξαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών στο εσωτερικό του ζώου, το οποίο λέγεται ότι έχει πεθάνει από το «γαστρικό σοκ» μετά την κατάποση του πλαστικού.

Ο βιολόγος του Μουσείου Συλλεκτών D “Bone που διενήργησε την αυτοψία δήλωσε ότι ήταν «το περισσότερο πλαστικό που έχουμε δει ποτέ σε μια φάλαινα»

Η χρήση πλαστικής μίας χρήσεως εξαπλώνεται στη νοτιοανατολική Ασία. Μια έκθεση 2017 της Ocean Conservancy δήλωσε ότι η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ έχουν μολύνει με περισσότερο πλαστικό στον ωκεανό από ό, τι ο υπόλοιπος κόσμος σε συνδυασμό.

Ο ναυτικός βιολόγος Darrell Blatchley  δήλωσε ότι στα 10 χρόνια που εξέτασαν νεκρές φάλαινες και δελφίνια, σε 57  βρέθηκε πως έχουν πεθάνει λόγω συσσωρευμένων σκουπιδιών και πλαστικών στα στομάχια τους.

Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.