Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Γκάλοπ MRB: Μπροστά με 8% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με αναγωγή της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 9,5% - Προβάδισμα με 53,8% της ΝΔ και στην παράσταση νίκης - 
Μπροστά με 8 μονάδες ο Μητσοτάκης και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό - Μάχη ΚΙΝΑΛ-ΧΑ για την τρίτη θέση


Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου καταγράφουν οι τάσεις της MRB.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 23,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. 



Με αναγωγή στο σύνολο όσων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάποιο κόμμα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει ποσοστό 53,8% έναντι 23,4% του κυβερνώντος κόμματος.

Στο ερώτημα, δε, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 32,9% έναντι 24,8% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

Στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά να προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 32% απαντά να προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 31,3% απαντά να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το 20,5% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 36,4% απαντά ότι θα προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 36,1% απαντά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Στην ίδια δημοσκόπηση το 64,8% απαντά «μάλλον όχι-σίγουρα όχι» στο ερώτημα αν «οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά» με το 27,8% να απαντά «σίγουρα ναι-μάλλον ναι», ενώ στο ερώτημα «αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους», οι πολίτες απαντούν 65,1% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 25,7% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69,6% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 9,9% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.