Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Εφιαλτική γνωριμία στο Facebook: Την κρατούσε φυλακισμένη και την κακοποιούσε - Ένα άγαλμα έσωσε την ζωή της


Η 45χρονη Βουλγάρα ζούσε χρόνια στην Αθήνα μαζί με την κόρη της
Γνώρισε έναν 32χρονο ομοεθνή της μέσω Facebook και πήγε να τον βρει στην Βουλγαρία. Εκεί την έπεισε να πάνε να ζήσουν μαζί στην Γερμανία και κατέληξε κλειδωμένη επί έναν μήνα σε σπίτι στο Κίελο όπου την κακοποιούσε.Σώθηκε χάρη στο ότι κατάφερε να πάρει την κόρη της και να της περιγράψει ένα άγαλμα

Απίστευτη είναι η περιπέτεια που έζησε μία 45χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία στα χέρια ενός 32χρονου ομοεθνή της που γνώρισε μέσω Facebook.

H 45χρονη που ζούσε στην Αθήνα χρόνια με την κόρη της, πείστηκε να πάει στην Βουλγαρία και να συναντήσει τον μυστηριώδη άντρα που την είχε συναρπάσει… Εκείνος την έπεισε στη συνέχεια να φύγει μαζί του και να ζήσουν στην Γερμανία.

Σε αυτό το σημείο η κόρη της 45χρονης χάνει τα ίχνη της για 25 ημέρες… Χωρίς να γνωρίζει σε ποια πόλη ήταν η γυναίκα και ενώ βρισκόταν στο Κίελο, ο 32χρονος ομοεθνής της, την μετέφερε σε ένα διαμέρισμα, την κλείδωσε και εκεί την κακοποιούσε καθημερινά επί έναν μήνα.

Κάποια στιγμή, η 45χρονη κατάφερε να πείσει τον δεσμώτη της καθώς του είχαν τελειώσει τα χρήματα, να την αφήσει να μιλήσει με την κόρη της για να τους στείλει λεφτά. Του είπε όμως ότι γνώριζε μόνο ελληνικά και θα της μιλούσε στα ελληνικά για να συνεννοηθούν, εκμεταλλευόμενη έξυπνα το γεγονός ότι δράστης δεν γνώριζε την γλώσσα.

Αφού ενημέρωσε την κόρη της λοιπόν για το τι συνέβαινε, εκείνη έσπευσε και το κατήγγειλε αυτό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία με την σειρά ενημέρωσε την Interpol και τις γερμανικές Αρχές και συμβούλεψε την κόρη να περιμένει να την ξαναπάρει τηλέφωνο η μάνα της και αφού δεν ήξεραν την πόλη να περιγράψει κάτι χαρακτηριστικό που έβλεπε έξω από το παράθυρο.

Αυτό συνέβη και η μάνα της έδωσε την περιγραφή ενός αγάλματος για την μητρότητα κατά μία συγκινητική σύμπτωση, το οποίο ήταν σε ένα πάρκο που έβλεπε απέναντι από το διαμέρισμα κλειδωμένη και έδειχνε ένα παιδί γονατισμένο μπροστά στην μητέρα του.

Η κόρη της μετέφερε την περιγραφή αυτοί στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσα σε 48 ώρες κατάφεραν να εντοπίσουν το άγαλμα πως βρισκόταν στο Κίελο της Γερμανίας, να ενημερώσουν τις γερμανικές Αρχές για την ακριβή τοποθεσία και να γίνει αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωσή της και την σύλληψη του δεσμώτη της, όπως και συνέβη με απόλυτη επιτυχία.

Η γυναίκα φιλοξενείται πλέον προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να σώσουν την 45χρονη χάρη στην παρατηρητικότητά της, ενώ πιστεύουν ότι αν έμενε λίγο ακόμα φυλακισμένη στα χέρια του δεσμώτη της είναι πολύ πιθανόν να κατέληγε σε κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για «ψάρεμα» υποψήφιων θυμάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 111 88

· Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω των εφαρμογών (applications) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID και FEELSAFE

· Μέσω της διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας https://portal.astynomia.gr

· Επίσης σχετική ενημέρωση υπάρχει στο δικτυακό τόπο https://cyberalert.gr/feelsafe/

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.