Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Πατούλης: Η Αττική βρίσκεται σε αδιέξοδο με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Fast track διαδικασίες, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και κινητοποίηση των πολιτών προτείνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής


«Είναι αναγκαίος ένας νέος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αμέσως μετά τη επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής και τις συναντήσεις του με τους δήμαρχους Φυλής, Χρήστο Παππού και Ασπροπύργου, Νίκο Μελετίου.

Ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε αδιέξοδη τη διαχείριση του ζητήματος των απορριμμάτων από την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας. Μάλιστα εξέφρασε τον φόβο ότι με την αποχώρηση της κ. Δούρου από την θέση της περιφερειάρχη «θα ζήσουμε εικόνες που έζησε την προηγούμενη δεκαετία η Νάπολη και κινδυνεύσει σοβαρά η δημόσια υγεία», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαπίστωσε την «ανεπάρκεια» του νέου ΠΕΣΔΑ να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες καθώς, όπως είπε, δεν είναι «σαφής», ούτε «αναφέρει πουθενά το συνολικό κόστος των αναγκαίων έργων, αλλά ούτε και πως θα εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι»..

Τόνισε ότι «η Αττική βρίσκεται σε αδιέξοδο» και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη διαχείριση αυτού του τόσο σημαντικού, ζητήματος, τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια.


Απέδωσε ευθύνες στην κ. Δούρου και τους προκατόχους της, δηλώνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Με fast track διαδικασίες , υιοθέτηση νέων μεθόδων διαχείρισης, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και κινητοποίηση των πολιτών της Αττικής, για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που απειλεί τις ζωές μας».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.