Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Θέλουν να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει –Επιδεικνύουν όπλα και κλοπιμαία στο δυαδίκτυο


Νέες περιπτώσεις επίδειξης οπλισμού και πιθανόν λείας από ληστείες και κλοπές κυρίως από ανήλικους ανακάλυψε η ΕΛΑΣ

ύστερα από έρευνες υπηρεσιών στα βόρεια προάστια. Στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων αλλά και στο Facebook ανακάλυψαν φωτογραφίες νεαρών να κρατούν αυτόματα όπλα αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά.




Σε μια από τις φωτογραφίες ένας εκ των νεαρών, ορισμένοι εξ αυτών είχαν συλληφθεί για παράνομες ενέργειες,φαίνεται να έχει κολλήσει το όπλο του στον κρόταφο του άλλου. 

Ακόμη ανάμεσα στις φωτογραφίες ήταν και εκείνη βρέφους «σκεπασμένου» με χαρτονομίσματα.

Παρόμοια φωτογραφία μωρού καλυμμένου με 50ευρα είχε εντοπισθεί και τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η ΕΛΑΣ είχε συλλάβει στο Ηράκλειο της Κρήτης έναν 19χρονο ως ύποπτο για διάπραξη 60 κλοπών.



Σημειώνεται ότι και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις η ΕΛΑΣ είχε ανακαλύψει δείγματα «ηλεκτρονικής» επίδειξης όπλων και χρημάτων απο ληστείες ή άλλες παράνομες ενέργειες. 

Την περίοδο 2015-2016 είχαν βρεθεί παρόμοιες φωτογραφίες με τεράστια χρηματικά ποσά από μέλη της αλβανικής μαφίας που λυμαίνονταν τα νότια προάστια.

Το 2013 είχε ανακαλυφθεί και άλλη περίπτωση αλλοδαπών που είχαν αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες στα οποίες στέκονται μπροστά σε διαλυμένα χρηματοκιβώτια να μετρούν δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ στην πίσω πλευρά του δωματίου φαίνονταν πολλές ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τσουβάλια γεμάτα πιθανόν με κλοπιμαία.



Επίσης το 2011 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε συμμορία νεαρών Αλβανών που είχαν διαπράξει ένοπλες ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων κυρίως στα βόρεια προάστια. 

Ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είχαν αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες να επιδεικνύουν τα όπλα και τα χρήματα από τη λεία τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.