Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Έρευνα για τις καταγγελίες περί διαφθοράς: Ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση το μέτωπο Κοτζιά- Καμμένου

 Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την μήνυση που κατέθεσε ο πρώην ΥΠΕΞ κατά Καμμένο
και μέσων ενημέρωσης για τα περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Σόρος - Σε απόγνωση το Μαξίμου.

Αμηχανία και μούδιασμα προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όσα είχαν ειπωθεί σε βάρος στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και γράφτηκαν περί χρηματοδότησης του ίδιου και της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η σχετική μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοτζιάς κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία στέλνει την υπόθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Προφανώς η μήνυση μπορεί να θεωρηθεί ότι στρέφεται ακόμα και κατά του κ. Καμμένου, τον οποίο είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Κοτζιάς ως τον άνθρωπο που είπε στο υπουργικό συμβούλιο για τη χρηματοδότηση από τον Σόρος. 

Σημειωτέον ότι η μήνυση αφορά και σε άλλες περιπτώσεις, που ο κ. Κοτζιάς θεωρεί ότι έγινε στόχος από διάφορες πλευρές και δημοσιεύματα, όπως η υπόθεση με τις ηλεκτρονικές βίζες κλπ.

Το θέμα προσλαμβάνει απίστευτες και αδιανόητες διαστάσεις, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικές διαφορές τέτοιου είδους απασχολούν με αυτό τον τρόπο τη δικαιοσύνη. 

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους κυβερνητικών στελεχών, ότι δηλαδή το μέτωπο που άνοιξε ανάμεσα στον κ. Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και το οποίο οδήγησε στην εκπαραθύρωση του πρώτου από το υπουργείο Εξωτερικών είναι μία ανοιχτή πληγή και θα έχει κακή συνέχεια. 

Στο Μαξίμου συνειδητοποιούν έτσι ότι ο κ. Κοτζιάς δεν πρόκειται να σιωπήσει, αλλά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να «καθαρίσει» το όνομά του και να μην αφήσει καμία σκιά, σχετικά με τη διαχείριση και τους χειρισμούς που έκανε ως υπουργός Εξωτερικών. 

Ταυτόχρονα διαφαίνεται ότι ενόψει της έλευσης της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή το χάσμα Κοτζιά – Καμμένου θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο, αφού ο υπουργός Άμυνας επιμένει σε θεωρίες ότι η συμφωνία αυτή προωθείται με αμφιλεγόμενα μέσα, όπως ο χρηματισμός πολιτικών στη γειτονική χώρα.

Επίσης είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής του κ. Κοτζιά με την κυβερνητική ηγεσία. 

Ο πρώην ΥΠΕΞ απέφυγε να πάει στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τηρεί σαφείς αποστάσεις γενικώς, ενώ δεν πρέπει να έμεινε και ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάγωσε τα προεδρικά διατάγματα που είχε ετοιμάσει για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Η μήνυση του κ. Κοτζιά έρχεται σε μία άβολη στιγμή για την κυβέρνηση, η οποία έχει σηκώσει ψηλά τη σημαία για την καταπολέμηση της διαφθοράς του παλαιού πολιτικού συστήματος. 

Τώρα, πρώην και νυν κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για θέματα που σχετίζονται ακριβώς με τον ηθικό πυρήνα της διακυβέρνησης: για το εάν υπήρξαν χρηματοδοτήσεις γα τη συμφωνία των Πρεσπών, για το πώς διαχειρίζονται τα μυστικά κονδύλια και άλλες ιστορίες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.