Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Προϊστάμενος της ΔΕΗ λέει “έτσι κλέβει η ΔΕΗ τους πολίτες”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ
Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη
Ο πρώτος τρόπος είναι με τον όρο ειδικές χρεώσεις οι οποίες μάλιστα είναι ανάλογες με τις κιλοβατώρες που έχει κάψει η χελώνα.
Αν δηλαδή κάποιος με τα ίδια τετραγωνικά και τις ίδιες συσκευές κάψει λιγότερο ρεύμα θα πληρώσει λιγότερα. Οι ειδικές χρεώσεις ουσιαστικά είναι απλό τέχνασμα ώστε η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει ουσιαστικά τα ανεξόφλητα ποσά αλλά και έξοδα δικτύου καθώς και μία κλιμακούμενη οικονομική επισφάλεια προς όφελός της.

Η απόλυτη κλοπή όμως από την ΔΕΗ δεν αυτό αλλά το ίδιο το ρεύμα που υποτίθεται ότι καίτε. Η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα να στέλνει ρεύμα σε ολόκληρες περιοχές με ανάλογη τάση και με ανάλογο συνημίτονο Φ. Αυτό είναι που έχει και την μεγαλύτερη σημασία.

Όταν η ΔΕΗ στέλνει για παράδειγμα ρεύμα με αυξημένο συνημίτονο σε μία περιοχή τότε ουσιαστικά υπερχρεώνει ολόκληρη την περιοχή. Περνάει το ρεύμα από την χελώνα αλλά ουσιαστικά δεν καταναλώνετε αλλά γυρίζει πάλι στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το κάψατε αλλά ουσιαστικά μόνο να πέρασε από την χελώνα σας χωρίς εσείς καν ν ατο γνωρίζεται και χωρίς καν να μπορείτε να προστατευτείτε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκο αλλά θα μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στους λογαριασμούς και να δείτε τις τιμές του συνημίτονου Φ που αναγράφονται στον λογαριασμό σας κάθε μήνα και εκεί φαίνεται το μέσο όρο του μήνα.

Θα διαπιστώσετε ότε δεν είναι όλους τους μήνες σταθερό αλλά κάποιους μήνες είναι μεγαλύτερο και κάποιους μικρότερο που σημαίνει κάποιες μέρες η ΔΕΗ ήθελε να υπερχρεώσει τις περιοχές σε εκείνο το μέρος και κάποιες απλά όχι.


Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη. Αυτό η ΔΕΗ έχει σύστημα και το κάνει κάθε 6 μήνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές φορές να απορείτε γιατί ο λογαριασμός σας να είναι αυξημένος.


Το ιδανικό είναι το συνημότονο Φ να είναι μηδενικό ώστε ότι ρεύμα μπαίνει στο σπίτι σας να μην πηγαίνει σε “απώλειες δικτύου” όπως τις ονομάζει η ΔΕΗ αλλά μόνο προς κατανάλωση.

diaforetiko.gr


thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.