Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Το Facebook παραδέχθηκε την παραβίαση 30 εκατ. λογαριασμών από χάκερ

Πρόσβαση στα στοιχεία συνολικά 29 εκατ. λογαριασμών του Facebook απέκτησαν χάκερ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία.


Μέχρι τώρα ο ακριβής αριθμός των λογαριασμών που υπεκλάπησαν δεν ήταν γνωστός. Αρχικά το Facebook είχε κάνει λόγο για περίπου 50 εκατ. λογαριασμούς που θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει παραπάνω.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Associated Press, οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε ονόματα, email, διευθύνσεις ή τηλεφωνικούς αριθμούς. Μάλιστα, για περίπου 14 εκατ. χρήστες είχαν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα δεδομένα, όπως ο τόπος καταγωγής, η ημερομηνία γέννησης, τα 10 τελευταία μέρη που είχαν κάνει check in και τις τελευταίες 15 αναζητήσεις. Επίσης, από περίπου ένα εκατομμύριο λογαριασμούς που επηρεάστηκαν δεν πήραν τελικά πληροφορίες.

Το Facebook σχεδιάζει να στείλει μηνύματα σε όσους έπεσαν στα δίχτυα των χάκερ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι εφαρμογές συνδεδεμένες με το Facebook όπως το Instagram, αλλά και το WhatsApp, δεν επηρεάστηκαν.

Την υπόθεση ερευνά το FBI.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.