Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Μαϊμού γάμος συγκλονίζει τα αθηναϊκά σαλόνια


Οργισμένη η πρώην σύζυγος χτύπησε το χέρι στο πολυτελές γραφείο του Ιταλού μεγαλοδικηγόρου και των βοηθών του…

-Θέλω να μου βρεις τα πάντα γύρω από αυτόν τον ψεύτικο γάμο…Θα τον λιώσω…

Η πρώην σύζυγος βρισκόταν στο κατάλληλο γραφείο με εξειδίκευση στις υποθέσεις διαζυγίων…Της είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο γραφείο θανάσιμος αντίπαλος του πρώην συζύγου της ο οποίος είχε παντρευτεί την κατά πολλές δεκαετίες νεότερη σύντροφό του χωρίς όμως να έχει πάρει διαζύγιο από την ίδια.

Μετά από τον γάμο στον οποίο έδωσε το παρόν η βλαχοελίτ των αθηναικών σαλονιών η πρώην σύζυγος δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή της. Επρεπε να δράσει και μάλιστα γρήγορα…

Πράγματι οι Ιταλοί δικηγόροι ανέλαβαν δράση…Ο πρώην σύζυγος είχε επιλέξει την συγκεκριμένη ιταλική πόλη για το κοσμοπολίτικο γάμο με το πανέμορφο τρόπαιό του επειδή είχε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις από την δημοτική αρχή της πόλης. 

Οι δικηγόροι της πρώην συζύγου αποφάσισαν να κάνουν φύλλο και φτερό τα σχετικά αρχεία του δημαρχείου που καταγράφονταν οι γάμοι και δεν άργησαν να ανακαλύψουν ότι πρόκειται για έναν πέτσινο γάμο χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τον νομιμοποιούν.

Mετά από ενδελεχή έρευνα των δικηγόρων δεν προέκυψε κάποια πράξη πολιτικού γάμου στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μόνο που στην Ιταλία (βάσει των άρθρων 115 και 116 του ιταλικού αστικού κώδικα) η σύναψη πολιτικού γάμου μεταξύ δύο αλλοδαπών πολιτών που δεν είναι κάτοικοι Ιταλίας είναι δυνατή εάν υπάρχουν:

α) Δεσμευτική δήλωση σχετικά με την απουσία κωλυμάτων για τη σύναψη γάμου.

β) Άδεια που εκδίδεται από το τοπικό ελληνικό προξενείο, η οποία βεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια/κωλύματα οποιουδήποτε είδους (π.χ. εμπόδια που σχετίζονται με την ηλικία, την ύπαρξη οικογενειακών σχέσεων ή άλλου είδους κωλύματα που προβλέπονται από τον ιταλικό αστικό κώδικα).

Μόνο που αυτά τα έγγραφα δεν υπήρχαν σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Ιταλός δικηγόρος, όπως δεν υπήρχε και η αναγγελία του γάμου ανηρτημένη σε δημόσιο χώρο ή σε δημόσια υπηρεσία.

Ο γάμος γενικά στην Ιταλία τελείται στο δημαρχείο ενώπιον του δημάρχου και ενός διερμηνέα ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με τον δημοτικό κανονισμό, ο δήμαρχος μπορεί να εκχωρήσει το δικαίωμα τέλεσης γαμήλιων εορτασμών εντός των ορίων του δήμου σε δημοτικούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς ο σύζυγος πάνω στη καψούρα του δεν σκέφθηκε κάτι πιο έξυπνο, όπως το να πάρει για παράδειγμα μια αραβική υπηκοότητα ενός κράτους που μπορεί ένας άνδρας να παντρευτεί καμμιά δεκαριά γυναίκες. Πιο εύκολα θα έλυνε το πρόβλημά του.

Η πρώην σύζυγος λοιπόν με την βοήθεια των Ιταλών δικηγόρων έχει πλέον στην διάθεσή της όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο κοσμοπολίτικος γάμος δεν είναι παρά ένα πεπετζίδικο εφέ.

Χαρούμενη για τα στοιχεία της απάτης που είχε εξασφαλίσει αλλά και θυμωμένη όσο ποτέ με τον πρώην σύζυγό της άρχισε να εκμυστηρεύεται την ιστορία στους δικούς της ανθρώπους-στους φίλους και στις φίλες της.

Σε λίγο θα γινόταν το αγαπημένο θέμα των αθηναικών σαλονιών και όχι μόνο…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.