Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση-μήνυμα Τσίπρα-Πούτιν στις 7 Δεκεμβρίου


Σαφές μήνυμα ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και στο μέτωπο των Εκκλησιών
αποτελεί η διαρροή της ημερομηνίας της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν από το Κρεμλίνο, την επομένη της διακήρυξης της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει στις 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία περίοδο που οι ελληνορωσικές σχέσεις δοκιμάζονται, έπειτα από τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, σύμφωνα με διαρροές από το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ, γνωστοποίησε ότι έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για μία συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αλέξη Τσίπρα, την οποία είχε τοποθετήσει χρονικά στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Τελικά το ραντεβού ορίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη Ρωσία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.