Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Πανελλαδική 24ωρη απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 25 Οκτωβρίου


Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για τις 25 Οκτωβρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Ζητούν την έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία των οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας τους, υπηρετώντας καθημερινά και μάλιστα με ένταση εργασίας τους πολίτες, τους διαδίκους, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς.

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), θα παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες, καθώς και τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, την ημέρα της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής του, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση - σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.

Όπως σημειώνεται, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΥΕ, μετά την πραγματοποίηση της απεργίας, θα επανεκτιμήσει και θα σχεδιάσει τις περαιτέρω δράσεις για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανάλογα και με τις όποιες τυχόν απαντήσεις λάβει από τον υπουργό της Δικαιοσύνης και τους συναρμόδιους υπουργούς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.