Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση του υπ. Ναυτιλίας ζητά ο ΣΕΤΕ για την απεργία της ΠΝΟ

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών αλλά και των Ελλήνων 
σε έναν σημαντικό αριθμό προορισμών της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει για τις 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την οποία κοινοποιούν και στην υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότεροι από 3 εκατ. ξένοι τουρίστες. Όπως υποστηρίζει πρόκειται για τον τρίτο σημαντικότερο μήνα σε επίπεδο διεθνών αφίξεων για τον ελληνικό προορισμό μετά τον Αύγουστο και τον Ιούλιο και με πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον Ιούνιο. Eπίσης, σχεδόν το 10% επί του συνόλου των άμεσων τουριστικών εσόδων της χώρας, εισπράττονται τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΤΕ ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός των επισκεπτών, καθώς η ΠΝΟ έχει δηλώσει ότι η 24ωρη απεργία της θα έχει προοπτική κλιμάκωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ προκήρυξε την 24ωρη πανελλαδική απεργία μετά το αδιέξοδο που προέκυψε με τους ακτοπλόους (ΣΕΕΝ) στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτικών στα ακτοπλοϊκά επιβατηγά και στα μεσογειακά επιβατηγά και τουριστικά πλοία, καθώς καμία από τις δύο πλευρές (ναυτεργάτες και ακτοπλόοι) δεν υποχώρησε από τις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.