Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

"Χρυσή" η Παπαχρήστου - Δείτε το απίθανο άλμα και την αφιέρωση στα θύματα από τις πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ)


Το τρίτο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά για τα ελληνικά χρώματα στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 4η ημέρα των αγώνων.

Με ένα εκπληκτικό άλμα στα 14,6 μέτρα, στη δεύτερη προσπάθειά της, η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε από νωρίς στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας πίσω της στη δεύτερη θέση με 14,45 την Γερμανίδα Κριστίν Γκέρις και στην τρίτη θέση την Ισπανίδα Άννα Πελετέιρο με 14,44. 

Το άλμα που την ανέβασε στην κορυφή του βάθρου το αφιέρωσε στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, δείχνοντας με το δάχτυλο την μαύρη κορδέλα που έφερε δίπλα στο εθνόσημο.

Πρόκειται για το τέταρτο μετάλλιο με τα ελληνικά χρώματα μέχρι στιγμής στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Χθες η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πέτυχαν διπλό θρίαμβο στο επί κοντώ, κερδίζοντας το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.25μ στο μήκος.

Την πρόκριση για τον τελικό του τριπλούν ανδρών πήρε ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος προκρίθηκε με 16,69. Ο τελικός θα μεταδοθεί την Κυριακή, στις 20:55.


Τα μάτια στραμμένα τώρα και στον Κώστα Φιλιππίδη, που προκρίθηκε με 5,61 στον τελικό του άλματος επί κοντώ.



Θερμά συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 
«Θερμά συγχαρητήρια για την κορυφαία Ευρωπαϊκή σας διάκριση. Η οποία συνιστά αμάχητο τεκμήριο των μεγάλων δυνατοτήτων σας αλλά και επισφραγίζει, με τον καλύτερο τρόπο, τον συνεπή αγώνα σας και υπόσχεται βασίμως λαμπρή συνέχεια» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του. 
Τα συγχαρητήρια τους στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης εξέφρασαν επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΛΛ Φώφη Γεννηματά.






 Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φίλησε το δάχτυλό της, το έφερε στο μαύρο του πένθους που φέρει στην μπλούζα και στη συνέχεια έδειξε τον ουρανό, σε μια δική της αφιέρωση για τα θύματα των πυρκαγιών.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Τα αποτελέσματα

1.Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.60μ

2.Κριστίν Γκιέρις (Γερμανία) 14.45μ

3.Άνα Πελετέριο (Ισπανία) 14.44μ

4.Έλενα Παντουρόιου (Ρουμανία) 14.38μ

5.Χάνα Μινένκο (Ισραήλ) 14.37μ

6.Γκαμπριέλα Πέτροβα (Βουλγαρία) 14.26μ

7.Τζανίν Ασανί Ισούφ (Γαλλία) 14.12μ

8.Ρουγκί Ντιαλό (Γαλλία) 14.08μ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.