Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τουρκία: Η Ελλάδα δίνει προστασία σε καταζητούμενους στη χώρα μας



Νέο επεισόδιο στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων  με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να εκφράζει δυσαρέσκεια για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να μην εκδώσει τον δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία.

«Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος για τη μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στη χώρα μας, ο οποίος καταζητούνταν από την Ιντερμπόλ με ερυθρά αναγγελία και η δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την έκδοση του, δείχνει την μη αλλαγή της παραδοσιακής αντίδρασης της ελληνικής πολιτικής τάξης στη χωρά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακσόι ο οποίος στη συνέχεια έκανε αναφορά μέχρι και στον Αμντουλάχ Οτζαλάν.

«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προστάτευε τον τρομοκράτη Οτζαλάν, τώρα δίνει προστασία σε καταζητούμενους από τη χωρά μας και φτάνει στο σημείο να αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους».

Κλείνοντας, ο κ. Ακσόι, κάλεσε την Ελλάδα «να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και αναμένουμε να εφαρμόσει τα σύγχρονα δεδομένα της δικαιοσύνης».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.