Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Έναρξη των μαθημάτων στις 9.00 στα σχολεία


Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας να αρχίζει αργότερα το μάθημα. Τι θα ισχύει για την ώρα προσέλευσης... 

Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και στο υπουργείο Παιδείας σκέφτονται να αλλάξουν την ώρα έναρξης των μαθημάτωνστις αίθουσες, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής επαρκείς διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα της αλλαγής. 

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας χθες στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις αλλαγές που σκέφτεται η κυβέρνηση για το εκπαιδευτικό σύστημα τόνισε πως μία από τις σκέψεις έχει να κάνει με την αλλαγή στο ωράριο στα σχολεία και να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15. 

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων προβλέπει ότι το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. 

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. 

Για το σχολικό έτος 2018-2019 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, η ώρα προσέλευσης δεν πρόκειται να αλλάξει και θα παραμείνει στις 8:15, γεγονός που διασκεδάζει τις ανησυχίες των γονέων οι οποίοι θα έπρεπε τουλάχιστον στα δημοτικά σχολεία, να αλλάξουν τον καθημερινό προγραμματισμό με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για τις οικογενειακές ή επαγγελματικές τους δραστηριότητες. 

Οι όποιες αλλαγές δεν θα αφορούν επίσης τη σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξηγήσει το σκεπτικό της αλλαγής και αν αυτή υπαγορεύεται από κάποια παιδαγωγικά κριτήρια και αν ναι, ποια είναι αυτά. 

Επίσης, θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν η μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων θα επηρεάσει την ώρα λήξης του διδακτικού ωραρίου και συνακόλουθα, την ώρα που θα χτυπάει το κουδούνια για να σχολάσουν τα παιδιά.... 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.